Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabda: Magyar Bianka pozitívan látja az összképet

Publikálva: 2021.04.22 Frissítve: 2021.04.22 Kosárlabda női

Női NB I-es kosárlabdacsapatunk vezetőedzője, Magyar Bianka értekelte az együttes teljesítményét a bajnokság végeztével.

A TFSE-MTK Budapest nyolcadik helyen zárta a rájátszás küzdelmeit, miután a PEAC-Pécs elleni hetedik helyért folytatott párharcban 2-0-ra alulmaradt. A csapat trénerét, Magyar Biankát kértük, hogy értékelje a lányok egész éves teljesítményét.

– A minimális célunkat azzal, hogy a playoffba jutottunk már teljesítettük. Önmagában ez is hatalmas eredmény, hiszen évről évre egyre szorosabb a mezőny az élvonalban. Ez idén is látszott, például abban, hogy az Európa-kupás Cegléd lemaradt a rájátszásról. Összességében embert próbáló bajnokságon vagyunk túl, amelynek nemcsak a járvány az oka, hanem a sérülések is. A playoffra a kezdőötösünkből négyen is kidőltek, és ez a tény nagyon megnehezítette a dolgomat. Erre pedig edzőként nem könnyű felkészülni, és meccsről meccsre újratervezni.

A szakvezető mindent egybevéve pozitívnak látja a képet, azonban akadt némi hiányérzete is, a néhány pontos különbségű, utolsó pillanatokban elszenvedett vereségek kapcsán.

– Idén debütált a csapat a rájátszásban, és titkon bíztunk a jobb szereplésben, de úgy hiszem, így is értékes tapasztalatot szereztünk a plyaoffban. Sikerült meccset nyerünk, ami nagy dolog, eközben viszont több olyan vesztes mérkőzésünk is volt, ahol meg lett volna a sansz a győzelemre, és ezeket az elszalasztott lehetőségeket azért sajnálom. Reálisan nincs még kész ez a keret az Európa-kupára, de azon dolgozunk napról napra, hogy jövőre mindez már sikerüljön.

Klubunk alakulata – minimális játékosmozgás mellett – nagyon hasonló összetételű kerettel vág neki a következő bajnokságnak is.

– Az már hivatalosnak tekinthető, hogy Chanise Jenkins ősztől is majd minket erősít. A másik két külföldi játékosunknak lejár a szerződése, és a következő idényben már máshol folytatják. A csapat nagy része változatlan marad, és továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy maximum három légióst alkalmazunk, mellette pedig fiatal magyaroknak adunk lehetőséget.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!