Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: magabiztosan nyert hazai pályán az MTK-TFSE (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.01.30 Frissítve: 2022.01.31 Kosárlabda női

Második együttesünk 85-55-re verte a Kanizsai Vadmacskákat a Városmajorban.

A tabella hatodik helyén álló MTK-TFSE kosárlabdacsapata a tizenegyedik Kanizsai Vadmacskák SE alakulatát fogadta a Városmajorban, az NB I/B piros csoportjának 14. fordulójában. Patai Benjamin játékosai sorozatban háromszor kikaptak, ezúttal viszont – a legutóbbi, zalaegerszegi meccsel ellentétben – Burján Laura és Király Andrea is a vezetőedzőnk rendelkezésére állt.

A nyitónegyedben fej-fej mellett haladtak a felek, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett egy-két ponttal, de a játékrész utolsó perceiben rákapcsoltak a mieink – Dömötör Petra és Úr Boglárka kosarainak köszönhetően – 23-17-es állással kezdődött a második etap.

Ahogy haladt előre a mérkőzés, a kék-fehérek egyre jobban elhúztak, Király Andrea és Burján Laura is betalált kintről, majd Boros Dorka, Herjeczki Patrícia és Kozma Zoé is kivette a részét a pontgyártásból, miközben a másik oldalon alig engedtek pontokat az ellenfélnek; 18 pontos előnyből várhattuk a második félidőt (42-24).

A nagyszünet után sem hagyott alább a lendület, valamint a kiváló dobóforma sem. A lányok törekedtek rá, hogy a harmadik negyedben végérvényesen eldöntsék a mérkőzést, és ehhez valamennyi játékosunk hozzájárult, hiszen mind a tizenegy pályára lépőnk pontot szerzett a meccsen. Barbarics Tímea sikeres közelije után 64-39-re vezetett az MTK-TFSE a negyedik negyed rajtjakor.

Az utolsó tíz perc már csupán formalitásnak bizonyult, egyesületünk csapata végül 85-55-re diadalmaskodott. Ezzel 9-4-es mérleggel továbbra is a hatodik helyen állnak lányok.

Patai Benjamin: – Szerettük volna másik arcunkat megmutatni és kilábalni a rossz szériánkból. Csapat szinten nagyon jól működtünk, annak ellenére, hogy becsúsztak egyéni hibák. Mindig volt energia a pályán és közösen képesek voltunk az akaratunkat az ellenfélre erőltetni. Gratulálok a lányoknak, a következő ellenfél erős Rátgéber csapat lesz. Számunkra a kulcs ebben a szezonban, ha dobogóra szeretnénk jutni, hogy csökkentenünk kell az ellenfeleknek engedett támadó lepattanók számát.

Női NB I/B piros csoport, 14. forduló
MTK-TFSE–Kanizsai Vadmacskák SE 85-55 (23-17, 17-9, 22-15, 21-16)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!