Kézilabda
Fekete Bozsana

Kosárlabda: nagy különbségű vereség Sopronban a rájátszás nyitányán

Publikálva: 2022.03.23 Frissítve: 2022.03.23 Kosárlabda női

Csapatunk 95-34-re kikapott a címvédő otthonában, a negyeddöntős párharc első meccsén.

A női NB I/A-csoportban szereplő TFSE-MTK Budapest kosárlabacsapata nem is kaphatott volna nehezebb ellenfelet a rájátszás első körében, hiszen az alapszakaszt nyolcadik helyen záró mieinknek a bajnoki címvédő és idén ismételten Euroliga négyes döntő résztvevő Sopron jutott ellenfélül. Magyar Bianka tanítványai szerda este a párharc első meccsén idegenben léptek pályára.

A találkozó első pontját a Sopron szerezte, amelyre részünkről Elisabeth Pavel válaszolt hárompontosával (3-1) az első percben. Ezt 10-0-ás széria követte a házigazdáktól (11-3), együttesünk hosszú „kosárcsendjét" Jatavia Tapley sikeres duplája törte meg (11-5). Azonban a jobb erőkből álló ellenfelünk ezután sem lassított, a nyitónegyed végére már 15 pontos előnyre tettek szert (22-7).

A második etapban valamivel jobban működött a támadójáték, Németh Alma szerezte a kék-fehérek első pontjait ebben a szakaszban, majd Chanise Jenkins is betalált, ám a védőoldalon továbbra sem sikerült megfékezni a soproni rohamokat, így a 16. percben már 33-11-es állás szerepelt a Novomatic Aréna eredményjelzőjén. A következő percekben elsősorban Dúl Panka jeleskedett a pontszerzésben, eközben a két csapat közti olló sajnos csak tovább nyílt, a TFSE-MTK 46-19-es hátrányban mehetett az öltözőbe.

A nagyszünetre a meccs érdemi kérdései eldőltek, viszont a fordulást követően a Sopron továbbra is dominálta az ütközetet, 32-9-re megnyerték ezt a felvonást, így a 78-28-cal ért véget a harmadik tíz perc.

Ennek fényében az utolsó negyed már csupán formalitásnak bizonyult, végül csapatunk 95-34-re alulmaradt az első meccsen. Ezzel a Sopron 1-0-ra vezet az egyik fél második győzelméig tartó párharcában, az együttesek szombaton folytatják egymás ellen, de immáron a Városmajorban.

Női NB I/A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, első meccs
Sopron Basket–TFSE-MTK Budapest 95-34 (22-7, 24-12, 32-9, 17-6)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!