Kézilabda
Török Lilly

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest kikapott a Ludovika-FCSM Csata otthonában

Publikálva: 2022.04.15 Frissítve: 2022.04.15 Kosárlabda női

A hetedik helyért zajló párharc első meccsén csapatunk 77-52-re alulmaradt a Ludovika Arénában.

Péntek este a Ludovika-FCSM Csata otthonában kezdte meg szereplését a hetedik helyért zajló csatában a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata. Az alapszakaszban az egymás elleni meccseken a Ludovika Arénában a mieink győztek, míg hazai pályán vereséget szenvedtek, emiatt előzetesen mindenképpen szoros párharcot ígért a felek összecsapása. Amerikai irányítónk, Chanise Jenkins a WNBA-ben kapott visszautasíthatlan másodedzői ajánlatot, amelyet azonnal elfogadott, így kulcsjátékosunk ebben a párharcban már nem is szerepel.

Németh Alma révén Magyar Bianka együttese szerezte a mérkőzés első kosarát, majd hol az egyik, hol a másik félnél volt az előny a negyed közepéig – az ötödik percben 11-9-re vezettek a házigazdák. A következő periódusban viszont nem nagyon sikerült betalálni játékosainknak, ezzel nyolc ponttal ellépett ellenfelünk (18-10). A nyitószakasz vége előtt sorrendben Dúl Panka, Jatavia Tapley és Süle Krisztina is értékesített egy-egy közelit (20-16).

A második tíz percet a Csata kezdte jobban, villámgyorsan tízpontos előnyt építettek ki (28-18), de a TFSE-MTK szerencsére jól reagált erre, Elisabeth Pavel és Theodoreán Alexandra vezérletével a lányok azonnal visszajöttek látótávolságba (32-28). Sőt Theodroreán folytatta remeklését, és kiegyenlített 32-32-nél, végül minimális hazai előnnyel ért véget az első félidő (36-34).

A nagyszünet után sajnos „bennragadtak" az öltözőben a mieink, 11-0-ás szériával nyitott a Csata (47-34), amelyet Dúl Panka duplája szakított meg a fordulást követő negyedik perc végén, ám a játék képét ezután sem sikerült megfordítani, néhány támadás elteltével már tizenöt pont felett járt a differencia (54-38). Támadásban továbbra sem tudott kilábalni a gödörből csapatunk, amelyet Tursics Krisztián tanítványai ki is használtak (62-39). Majd Dúl és Pavel kettese után 62-43-nál rajtolt a negyedik negyed.

A végjáték kezdetén stabilan őrizte vezetését riválisunk, a mieink Theodoreán és Dúl révén próbálták tartani a lépést, de hiába, igencsak elfáradtak a lányok a legvégére, így a TFSE-MTK végül 77-52-re vereséget szenvedett.

A párharc jövő szerdán folytatódik a Városmajorban, ahol javíthatnak játékosaink.

NB I/A-csoport, rájátszás, 7. helyért, első mérkőzés
Ludovika-FCSM Csata–TFSE-MTK Budapest 77-52 (20-16, 16-18, 26-9, 15-9)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!