Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Kőbányán folytatódott a program

Publikálva: 2024.05.26 Frissítve: 2024.05.26 MTK Budapest

Az MTK Budapest klub és egyesület projektje pénteken új állomáson, a Kőbányai Komplex Óvoda, Általános iskola és készségfejlesztő EGYMI-ben mutatkozott be kirobbanó sikerrel.

Egyesületünket Ujlaki Tamás, Rózsa Mihály és Gedeon libánk, vagyis az állandó szereplők mellett, NB I-es női csapatunk két kiválósága, Mészáros Cili és Pataki Georgina képviselte. A gyerekek kitörő örömmel fogadtak minket. Az ünnepélyes megnyitó után, amin mi is aktívan jelen voltunk, elfoglaltuk a tornatermet és a DÖK nap egyik állomásává alakultunk át. Ahogy az már bevett gyakorlata a programnak, nagyon röviden beszéltünk a gyerekeknek és pedagógusoknak az MTK-ról. Ezután sorversenyen mérkőzhettek meg egymással az érkező csoportok, majd az állomás utolsó részét közös foci zárta. A lányaink is beszálltak játszani, mellettük a csapatokat gyengítette, hogy Ujlaki Tomi és Gedeon is beálltak kapus posztokra, Rózsa Mihály pedig a szurkolást vezényelte. Zárásnak nem maradhatott el a közös fényképkészítés sem.

Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy a tanulási problémákkal küzdő, közepes szellemi és értelmi fogyatékkal élő gyerekek számára a mi állomásunk volt a legérdekesebb, innen nehezen mentek el, szívesen maradtak volna még, de egy csoportra sajnos csak 20 perc jutott. A játék mellett alkalom volt beszélgetni, barátkozni is a gyerekekkel, amit ők is és mi is nagyon élveztünk. Reggeltől kora délutánig töltöttünk közösen időt velük és remek hangulatban tudtunk búcsúzni tőlük. Ami szintén nagyon jó volt, hogy nemcsak a gyerekeknek tetszett nagyon a közös program, de a tanároknak is.

A program folytatódik. A júniusi szünetig, még 9 iskolába fogunk ellátogatni, mosolyt csalni gyerekek és felnőttek arcára az MTK népszerűsítése mellett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!