Atlétika
Szabó Beatrix

Kiverekedett sikerek nyomában

Publikálva: 2017.03.01 Frissítve: 2017.02.28 Ökölvívás

Izgalmas napokon vannak túl az MTK Budapest ökölvívói, hiszen a közelmúltban az egyik legnagyobb hazai utánpótlás-viadalon, az Énekes István Emlékversenyen szerepeltek, illetve a szövetség Báki Alexet, a klub sportolóját választotta meg az év utánpótlás-ökölvívójának. Rózsa Mihállyal, a szakosztály ügyintézőjével beszélgettünk.

– Az év eleji csendesebb időszak után, erősen belelendült a szakosztály februárban. Milyen elvárásokkal futottatok neki az Énekes István Emlékversenynek?

– Őszintén megvallva reálisnak tartottunk volna két aranyérmet is, ám végül egy-egy arany és ezüst került versenyzőink nyakába. Borbosu Tibi végig magabiztosan menetelt, győzelme mellett nem véletlenül lett a torna legjobb ökölvívója. Lakatos Ottóé, vagy ahogy mindenki hívja, Mazsié lett a közönségdíj. Talán ez is elárul valamit a döntőjéről, ahol többen látták győztesnek, mint ellenfelét. Versenyzőinknek az első igazi tétre menő ifi tornájuk volt az Énekes, 3 perces menetekkel és persze nagyobb ütésekkel, mint amit eddig megszokhattak.

– Az érmesek tehát remekül szerepeltek, hogyan teljesítettek a többiek?

– Hat helyett végül négy gyerekkel tudtunk elindulni a versenyen. Báki Alex beteg volt és első meccse előtt Sal Benedek is belázasodott, így Drexler Géza vezetőedző nem kockáztathatta az indulásukat.  Az egészségnél semmi nem lehet fontosabb! A két érmes versenyzőnkön kívül Mészáros Ákos és Nádasdi László is szépen helytállt. Sportolóink első éves ifik, idősebb és sokszor erősebb ellenfelekkel szemben kell letenniük névjegyüket.

– A betegséggel küszködő Báki Alex azért elég szép „vígaszdíjat” kapott a szövetségtől.

– Való igaz és el kell mondanom, nem is érdemtelenül! Tavaly Eb-t nyert, magyar bajnok lett, 19 meccsen állt a kötelek közé, egyről kellett visszaléptetni betegség miatt, a többit megnyerte. Ki kell emelnem a versenyző emberi nagyságát is, hiszen Alex betegen is kijött az Énekes István Ifjúsági Emlékversenyre és lelkesen szurkolt a többieknek.

– Mi a következő állomás, amire készülnek versenyzők, milyen célokat fogalmaztatok meg az év további részére?

– A következő fontos megmérettetésünk a Szalacska Kupa lesz. Emellett, hamarosan Barbosu Tibi válogatott mérkőzésekre utazik, ahol nagyon szorítunk neki, majd következhet a Busó Kupa és Bornemissza Emlékverseny.

– Minden adott a sikeres folytatáshoz?

– A klubbon és konkrétan Deutsch Tamás elnök úron kívül is rengetegen segítenek nekünk az MTK nagy szurkolói családjából. Név szerint kiemelném Pandzarisz Sándort, Dunai Zoltánt, Schiller Péter és Garai Imrét, akik sok áldozatot vállalnak azért, hogy sikeresek legyenek az MTK Budapest ökölvívó palántái.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!