Atlétika
Szabó Beatrix

Kiestünk az Európa-ligából

Publikálva: 2020.06.15 Frissítve: 2020.06.15 eSport

A QPR E-sport 7–2-es összesítésben ejtette ki csapatunkat

Szerdán folytatódtak az Európa-liga küzdelmei, ahol a csoportunkban elért második helyünknek köszönhetően továbbjutottunk . A legjobb 32-ben a QPR E-sport várt ránk, akik a mezőny egyik, ha nem a legerősebb tagjának számítanak. 

A felállás maradt a Veszprém elleni, hiszen az első meccsen elszenvedett vereség után a visszavágón remekül játszottunk, nem volt ok a változtatásra. 

MTK Budapest Esport–QPR E-sport 2–5

MTK Budapest Esport: Bíró – Kovács D., Fehér, Mihály – Balásfalvi, Nyári, Binder, Balogh – Rácz – Kaszab, Majorosi

A találkozó első 20 percében tapogatóztak a csapatok, egyikük sem akart abba a hibába esni, hogy egy meggondolatlan támadás után könnyen kontraakció áldozatává váljanak. Ellenfelünk előtt adódott 1-1 lehetőség, azonban nem tudtak csatáraik kiteljesedni. Védőink rendszerint megállították a 16 közelében az ellenfél támadásait.

Csapatunk a 20. percben veszélyeztetett először, amikor Balásfalvi kiszorított szögből próbálkozott, de a QPR kapusa védeni tudott. A labda a vendégvédőhöz pattant, aki szögletre tisztázott. A sarokrúgást követő kisebb kavarodás után Majorosi került helyzetbe, lövése pedig a kapufáról vágódott le.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát, hiszen utána közvetlen betalált ellenfelünk. Danilinho futott be védelmünk mögé, aki önzetlenül Tricky elé tálalt. Az átadást követően az üres kapuba lőhetett. (0–1). A 24. percben megszerezte a QPR a vezetést. 

A 30. percben Tricky le tudta magáról rázni védőjét, majd Fehér sem tudta megállítani abban, hogy Danilinhonak gólpasszt adjon. (0–2). 

A középkezdés után góllal tudtunk válaszolni a 34. percben. Kaszab elé pattant a játékszer, akinek a lövése a felső sarokba szállt. Gyönyörű találat volt. (1–2).

Az első félidőben nyolc alkalommal rúgtunk kapura, ellenfelünknek mindössze két kísérlete volt, ezeket azonban kiválóan kihasználták.   

12 perc telt el a második játékrészből, amikor Deniz Soyak betalált. A blokkolni akaró Fehérről elé pattant a labda, és mivel Bíró lövésre számított, elvetődött az érkező próbálkozásra. Deniz így a hálóőr nélkül maradt kapuba lőhetett. (1–3)

A 72. percben egy kontratámadás után Rácz talált be. Majorosi átadása Kaszab mögé érkezett, azonban lemaradt róla védője, így volt ideje megfordulni, és Rácz Andrisnak passzolni, aki nem hezitált, és átvétel nélkül lőtt. (2–3)

A találkozó utolsó három percében ellenfelünk kétszer is betalált (Albo 2–4, illetve Danilinho 2–5), ami nagyon megnehezítette a dolgunkat a visszavágóra. Ellenfelünk hat próbálkozásából ötöt gólra tudott váltani. 

QPR E-sport–MTK Budapest Esport 2–0

A középkezdést közvetlen Bíróra ívelték a szigetországiak. Kapusunkat annyian vették körül,  hogy mindössze ütni tudta a játékszert. Az esetből szerencsére nem született gól. 

A 18. percben Danilinhoz pattant a labda a tizenhatoson belül, és a becsúszással próbálkozó Fehérnek remekül állt be. A védő buktatta, és tizenegyeshez juttatta csapatát. A büntető mögé a sértett állt, és értékesÍtette. (1–0)

A hazaiak több helyzetet is ki tudtak dolgozni, azonban védelmünk remekül tette dolgát, nehezen tudták átjátszani őket. Az első félidőben Bírónak egyszer kellett védenie. 

A fordulást követően a 68. percben kapitulált csapatunk, amikor Bíró védése Danilinho elé pattant. A hátralévő 22 minutumban nem sikerült a szépítés. 

Az Európa-liga legjobb 32 csapata jelentette számunkra a végállomást. 

A találkozókat ITT tekinthetik meg. 

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!