Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kézilabda: a második félidőben dőlt el a pontok sorsa

Publikálva: 2022.02.25 Frissítve: 2022.02.26 Kézilabda

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában a tavalyi bronzérmes, jelenleg a tabella negyedik helyén álló Motherson Mosonmagyaróvári KC csarnokában léptek pályára Vida Gergő tanítványai.

Gyurka János együttesével az őszi fordulóban ‒ az Elektromos-csarnokban ‒ kemény csatát vívtunk, ahol az első félidőben ők, míg a másodikban mi domináltunk, így pontosztozkodásra került sor. Az azóta már Európa-ligát megjárt gárdával szemben igen nehéz mérkőzésnek néztünk elébe.

A párharc sok hazai szimpatizáns előtt kezdődött, ugyanis csaknem megtelt az UFM Aréna, a közönség pedig kiváló hangulatot teremtett a találkozó elejétől kezdve. A szurkolótábor buzdítása egyből magával is ragadta a hazaiak játékosait, és 3-0-val kezdték az összecsapást. Még öt perc sem telt el, de Vida Gergő máris időt kért, hogy megnyugtassa játékosait, hiszen addig nem sikerült betalálni Szemerey Zsófi kapujába. Az első gólunkat Marincsák Nikolett szerezte öt és fél perc játék után.

A védekezésünk felkeményedett, így támadásban is tudtunk könnyebb gólokat szerezni, Szabó Laura pedig nem hagyta ki a kínálkozó lehetőséget, és az ellenfél kapujában landolt a lövése, ezzel 4-3-ra zárkóztunk. Győri Barbara hárítását követően megvolt a lehetőségünk egalizálni, de nem éltünk vele, sőt ellenfelünk szerzett gyors gólt Tanja Asanin révén. A 17. percben továbbra is hazai előnyt jegyezhettünk, 9-8-as állásnál. A 20. percben újra megkíséreltünk egyenlíteni, ez Dakos Noémi góljával sikerült, sőt kiváló beállónk újra betalált, így fordult a kocka, már mi örülhettünk 11-10-nek, amikor a hazaiak trénere kért időt.

Gyorsan fordítottak a mosonmagyaróváriak, és ebből kiindulva olyan meccsnek nagyiramú percek vártak ránk a folytatásban, ahol két perc alatt száznyolcvan fokos fordulatot is vehet a találkozó állása. A 24. percben Bánfai Kíra találatát követően ismét nálunk volt az egygólos fór, sőt két perc múlva már kettővel mentünk. Harminc perc játékot követően semmi sem dőlt el, hiszen 16-16-ot mutatott az eredményjelző.

A térfélecserét követően Tóth Eszter két bombájával indult a félidő, mellyel kétgólos hátrányba kerültünk. Az első játékrészhez hasonlóan Vida Gergő most is hamar magához rendelte sajátjait, egyperces szünetre. Győri Barbi kétperces büntetése miatt Hlogyik Petra védte kapunkat, aki egyből két bravúrral köszönt be, ám a túloldalon poszttársa is jól kezdte a második etapot, így a 39. percben már 22-17-nek örülhetett a hazai publikum.

Vezetőedzőnk a harmadik idejét is kikérte, hiszen tíz perc eltelte után csupán egyszer voltunk eredményesek, míg a hazaiak hatszor is betaláltak. Borzasztó masszívan védekezett Gyurka János egylete, ha pedig át is jutott lövés a stabil védőfalon, akkor kapusuk, Mistina Kitty volt a végállomás. Negyedóra játék után 25-19-es előnyben támadhatott a Motherson Mosonmagyaróvári KC együttese. Az utolsó tíz percre ráfordulva továbbra is tartotta a hatgólos előnyét a hazai csapat. A két pont sorsa nem volt kérdéses, ötgólos vereséget szenvedtünk.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 16. forduló

Motherson Mosonmagyaróvári KC‒MTK Budapest 32-27 (16-16)

2022. február 25. 18:00, Mosonmagyaróvár UFM Aréna, 900 néző. Játékvezetők: Bíró Á., Kiss O.

Motherson Mosonmagyaróvári KC: Szemerey ‒ Mihály 3, Asanin 4, Török 1, Kovács 1, Tóth G. 5, Hajtai 4. Csere: Mistina (kapus), Tóth E. 10 (1), Milic, Lancz 1, Pásztor 3, Csekő.

MTK Budapest: Győri ‒ Juhász, Kekezovity 1, Pál 5 (1), Szabó 6 (4), Bujdosó-Gerháth, Sallai 2. Csere: Hlogyik 1 (kapus), Mazák-Németh, Marincsák 7, Román, Koronczai, Dakos 3, Pelczéder 1, Bánfai 1.

Hétméteresek: 1/1, illetve 6/5

Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

Vida Gergő: ‒ Mind a két játékrészt nagyon rosszul kezdtük, az első félidőben fel tudtunk még zárkózni, de a másodikban ez már nem sikerült. A mosonmagyaróváriak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!