Atlétika
Nagy Marcell

Kézilabda: visszavágó a nemzetközi kupában

Publikálva: 2021.10.24 Frissítve: 2021.10.22 Kézilabda

Vasárnap lehet bebiztosítani a továbbjutást az Európa Ligában

Kicsivel több, mint egy hét leforgása alatt női kézilabdacsapatunk vasárnap harmadszor lép pályára tétmérkőzésen. Múlt vasárnap idegenben, a nemzetközi kupa második fordulójának első mérkőzésén mutatkozhattak be Golovin Vlagyimir tanítványai, melyen megnyugtató, kilencgólos előnyre tettek szert. Azóta szerdán szintén magabiztos győzelmet arattak az Érd ellen, most vasárnap pedig hazai pályán fogadják török ellenfelüket.

Az első két mérkőzés más-más helyszínen került megrendezésre, a visszavágó összecsapásnak az az érdekessége, hogy egy harmadik sportcsarnok ad otthont a hazai rendezésű nemzetközi kupamérkőzéseinknek. A bodrumi, Fáy utcai kézilabdacsarnokot már sikeresen felavattuk, itt az ideje, hogy az Elek Gyula Arénában is a kék-fehér lányok győzedelmeskedjenek.

A hétvégi ellenfél már nem ismeretlen a mienk számára, hiszen egy héttel ezelőtt kifürkészhettük a török kézilabda sajátosságait. Az idegenbeli találkozón végig a kezünkben volt a játék irányítása, de a yalikavaki gárda egy percig sem adta fel. A második félidőben fel is zárkóztak három gólra, de végül az eredményes hajrának köszönhetően nagyarányú győzelem született. Már szinte kezükben érezhetik lányaink a továbbjutást, ám egy percig sem szabad foglalkozni az első meccs eredményével, csakis a vasárnapi mérkőzéssel. Golovin Vlagyimir gondolatai a visszavágó kapcsán.

A két csapat már ismeri egymást, szeretnénk jó játékkal, és most már tényleg jó játékkal győzelmet aratni itthon is.

A mérkőzés napján, a helyszínen van lehetőség a jegyek megvásárlására, a szokásos 1.000.- illetve 1.500.- forintos áron. Legyünk minél többen és harcoljuk ki közös erővel a továbbjutást az Európa-liga harmadik fordulójába.

A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

EHF Európa-liga selejtező, 2. forduló, visszavágó:
MTK Budapest–Yalikavak Spor Kulübü
Budapest, Elek Gyula Aréna, 2021. október 24. 18:00 óra
Játékvezetők: Anton Antasev, Gyenisz Muszatov (oroszok)
Delegátus: Zorica Masics (szerb) 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!