Taekwondo
Salim Omar

Kézilabda: Rangadó a javából

Publikálva: 2021.05.18 Frissítve: 2021.05.17 Kézilabda

A K&H liga 16. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Motherson-Mosonmagyaróvár otthonába látogatunk.

A szezon egyik legfontosabb mérkőzése vár női kézilabdacsapatunkra szerda este: Golovin Vlagyimir tanítványai a Motherson-Mosonmagyaróvár otthonában lépnek pályára. A két együttes őszi bajnokiját 33-32-re az MKC nyerte, a Tippmix Magyar Kupa negyedik fordulójában viszont mi örülhettünk (31-29).

A Motherson-Mosonmagyaróvár két hellyel és két ponttal előzi meg a mieinket: Gyurka János tanítványai 32 ponttal a dobogó legalsó fokán állnak, míg a mieink 30 ponttal az ötödik helyről várják a szerdai találkozót. Alapvetően két, közel hasonló erőt képviselő csapatról beszélünk, a hazai pálya előnye azonban mindenképpen az MKC felé billenti a mérleg nyelvét.

Szerdai ellenfelünk házi gólkirálya a 22 mérkőzésen 120 találatot szerző Tóth Eszter, míg nálunk a 158 gólnál járó Pál Tamara a legeredményesebb.
Két meccset játszottunk a Mosonmagyaróvár ellen – igaz, mindkettőt hazai pályán –, egyszer nyertünk, egyszer kikaptunk. A kupában aratott győzelem adhat reményt, hogy idegenben is tudunk valami hasonlót produkálni. Mindenféleképpen igyekszünk a maximumot kihozni magunkból, főleg így, hogy a bajnokság végéhez közeledve rendkívül kiélezett küzdelem folyik a helyezésekért – mondta vezetőedzőnk, Golovin Vlagyimir.

A szerdai mérkőzésen Nagy Ferenc és Túróczy József fújja a sípot, a hivatalos személyek Szakatics Alajos és Kolarovszki Zoltán lesznek.

2021. május 19. 18:00 Motherson-Mosonmagyaróvár–MTK Budapest (K&H liga, 16. forduló); UFM Aréna

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!