Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kézilabda: Indul a nemzetközi kupa harmadik fordulója

Publikálva: 2021.11.12 Frissítve: 2021.11.12 Kézilabda

Hazai pályán a dán Herning-Ikast együttesét fogadjuk.

Nincs idő megállni, november 14-én, vasárnap 16:00 órától hazai pályán már újra a nemzetközi porondon lép pályára női kézilabdacsapatunk. A harmadik EHF Európa-liga selejtező körében a dán Herning-Ikast lesz az ellenfelünk.

A hétközi bajnoki fordulóban elért diadalt követően nem sok idő jut a pihenésre, ugyanis vasárnap már a nemzetközi ligában kell újra helytállniuk lányainknak. A hétvégi ellenfél a dán Herning-Ikast csapata lesz. A dán bajnokságban ellenfelünk jelenleg a negyedik pozíciót foglalja el, az Odense, Esbjerg és a Viborg csapatai mögött.Tizenként mérkőzésen tizenhét pontot szerzett.

Az északi csapat nagyon jól indította a tétmérkőzéseit, ugyanis az első hét bajnokiján nem talált legyőzőre. A sikeres szériát követően hatgólos vereséget szenvedett – hazai pályán – az éllovas Odense ellen, ezután pedig Copenhagen egylete mért rájuk hatgólos vereséget. A további négy meccsükből kettőt nyertek, viszont a Silkeborg-Voel – ezt a gárdát a dán kupában két góllal felülmúltak már – otthonában csupán döntetlen értek el, míg hazai pályán az Esbjerg gárdája ellen szenvedtek nagyarányú vereséget, 34-23-ra kaptak ki. Golovin Vlagyimir megfogalmazta véleményét a dán ellenfelünkről és a hétvégi meccsel kapcsolatos elvárásairól.

– Tisztában vagyunk vele, hogy a tavalyi negyeddöntős csapattal találkozunk. Tipikus skandináv kézilabdát játszanak, gyors tempóban és sokat használják a 7-6 elleni játékot. Minden meg fogunk tenni, hogy a dániai mérkőzésen dőljön el a továbbjutás sorsa.

A mérkőzés az előző körhöz hasonlóan egy hazai és egy idegenbeli találkozóból áll, a két párharc összesített eredménye dönt a továbbjutásról. Kék-fehér lányaink hazai pályája, úgy ahogy az előző fordulóban is, az FTC otthona, vagyis az Elek Gyula Aréna lesz. Jegyek a megszokott árakon – 1.500.- Ft és 1.000.- Ft – vásárolhatóak kizárólag a meccsnapon a helyszínen.

Annyi bizonyos, hogy az előző fordulós török csapat után nem lesz egyszerű dolga Golovin Vlagyimir lányainak a dán ellenféllel szemben. Legyünk minél többen, és biztassuk a lányokat, hogy a debrecenihez hasonló bravúrra legyenek képesek nemzetközi színtéren!

A találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti.

EHF Európa Liga selejtező 3. forduló 1. mérkőzés

MTK BUDAPEST─HERNING-IKAST

Budapest, Elek Gyula Aréna, 2021. november 14. vasárnap 16:00

Játékvezetők: Ante Mikelics (CRO), Petar Paradina (CRO)

Delegátus: Peter Dvorsky (SVK); Oláh Viktor (HUN) 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!