Kézilabda
Farkas Johanna

Kézilabda: Győzelem Szlovákia ellen

Publikálva: 2021.12.02 Frissítve: 2021.12.04 Kézilabda

Nehezen indult be a gépezet a szlovák válogatott ellen a világbajnokság első mérkőzésén, de végül hat góllal nyertünk.

A Golovin Vlagyimir által irányított magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön, 20:30 órakor kezdte meg szereplését a spanyolországi világbajnokságon. Az első mérkőzését – az F-csoportban – Szlovákia ellen vívta együttesünk, Llíria városában.

Az első félidő kezdetén felváltva estek a gólok, mindkét csapat nagy tempót diktált, elsősorban a gólszerzésen volt a hangsúly mindkét gárdánál. Emberelőnyös helyzetünknek köszönhetően kétgólos vezetést szereztünk a 9. percre, melyet hamar el is veszítettünk, a 11. percben egyenlítettek a szlovákok. Sőt nemcsak egyenlítettek, hanem a 16. percben már egygólos előnyt tudhattak magukénak. Sikerült visszavennünk a találkozó irányítását, a 23. percben 13-12-es állásnál a szlovák vezetőedző kért időt, mely sikeresnek bizonyult hiszen egyből felavatták a Bíró Blankát váltó Szikora Melindát. Beállósunk, Szabó Laura a 25. percben lőtte meg első gólját a világbajnokságon, mellyel egalizálni tudtunk. Az első etap hajrájában ismét kétgólos fórt szereztünk, de nem tudtuk megőrizni, így 16-16-os állásnál vonulhattunk szünetre.

Fotó: MKSZ

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, továbbra sem bírtak egymással a felek. Míg a 36. percben – 4-0-ás sorozatot követően – 21-18-as vezetésünknél a szlovákok voltak kénytelenek időt kérni. Ám ez nem hozta meg a kívánt hatást, hiszen tovább növeltük előnyünket, köszönhetően Szikora Melinda védéseinek és gyors góljainknak. A 47. percben már öt góllal vezettünk, de ellenfelünk folyamatos kísérleteket tett a felzárkózásra, melyeket rendre hatástalanítottunk. Az 52. percben már hétgólos differencia volt a két csapat között. A mérkőzés hátralévő részében a szlovák együttes csupán szépíteni tudott, így 35-29-es győzelmet szereztünk a nyitányon.

2021 Spanyolország, világbajnokság, 1. csoportmérkőzés

Magyarország─Szlovákia 35-29 (16-16)

A következő találkozón Csehország lesz az ellenfelünk, december 4-én, szombaton. A találkozót az M4 Sport, 20:30 órai kezdettel élőben közvetíti.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!