Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: ez már bajnoki pontokért megy

Publikálva: 2023.08.31 Frissítve: 2023.08.30 Kézilabda

Kezdődik a szezon kézilabdacsapatunk számára.

A július 10-én induló felkészülésnél még nagyon messzinek tűnt a szeptember másodikai időpont, ám a hetek, hónapok gyorsan elteltek, és szombaton már startol a női kézilabda K&H Liga. A mieink összesen tíz felkészülési mérkőzést játszottak, melyek során lehetősége nyílt Vágó Attilának beépíteni a sok új játékost a csapatba.

Szeptember 2-án pedig már nem edzőmeccsre utazunk Kisvárdára, hanem az első bajnoki találkozónkra. Az alapozás folyamán kétszer is gyakorolhattunk a nyáron edzőváltáson átesett csapat ellen, ugyanis először Józsa Krisztiánék utaztak hozzánk, majd mi vettünk részt a kisvárdai tornán. Az első edzőmérkőzésen hullámzó játékot mutatva kaptunk ki két góllal, míg a tornán mi bizonyultunk jobbnak ugyanilyen különbséggel.

A felkészülési eredményekből sohasem lehet kiindulni, ám abban biztosak lehetünk, hogy nagyon szoros csata vár ránk Kisvárdán, minden csapatnak keményen meg kell dolgozni a két pont megszerzéséért. Ahogy már említettük, ellenfelünk csapatát nyár óta Józsa Krisztián irányítja, és a vezetőedzői poszton történt változás mellett a játékosállomány is átalakult. Két külföldi, Novak Erin és Mihara Ajano érkezett a csapathoz, ezen kívül pedig fiatal, tehetséges, ám NBI-es rutinban szűkölködő játékosokkal erősítettek a kisvárdaiak, Makó Zoé, Torda Vanessa, Kovalcsik Bianka, illetve Szabó Lili személyében.

Vágó Attila a szombati összecsapással kapcsolatban fejtette ki gondolatait. 

‒ Nyolchetes felkészülés után kezdődik a bajnokság, amit minden stábtag és játékos egyaránt nagyon vár. Tudjuk, hogy nagy feladat előtt állunk, Kisvárdán mindig nehéz nyerni, de bízunk benne, hogy sikerülni fog. A csapatunk nagyon egyben van, a munkát elvégeztük, szeretnénk elhozni a két pontot, hogy pozitívan induljon számunkra a bajnokság.

A mérkőzést a Magyar Kézilabda Szövetség Youtube-csatornája élőben közvetíti, ami ITT elérhető lesz pár perccel a találkozó kezdete előtt. 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 1. forduló

2023. szeptember 02. 18:00, Kisvárda, Városi Sportcsarnok

Kisvárda Master Good SE‒MTK Budapest

Játékvezetők: Sándor Gy., Szabó B.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!