Taekwondo
Salim Omar

Kézilabda: ez a nap a miénk volt

Publikálva: 2022.03.21 Frissítve: 2022.03.20 Kézilabda

Serdülő és ifjúsági együttesünk is két pontot szerzett.

Március 20-án, hazai pályán látták vendégül utánpótláscsapataink a Hajdúnánás ifjonc gárdáit. 13:00 órai kezdettel serdülőink bizonyíthattak, 14:50 órától pedig az ifjúsági egyleten volt a sor.

Serdülőink már a mérkőzésen elején intézték, hogy itt ma nem lehet kétséges, hogy ki szerzi meg a két pontot. A 8. percben Kárász Szonja góljával 6-2-re vezettünk. Közelebb tudtak ugyan zárkózni ellenfeleink, de kettőnél kevesebb különbséget nem tudtak kialakítani, sőt a 19. percben a kiváló lövőszázalékkal teljesítő Rnics Marija eredményességével már 14-6-nak örülhettünk. A félidő végére pedig kialakult az eddigi legnagyobb differencia a két fél között, egy híján tízzel lőttünk többet, mint a hajdúnánásiak.

A második játékrészben igyekezett ellenfelünk csökkenteni a különbséget, mely sikerült is nekik, de a győzelmünk így sem volt – egyetlen percig sem – veszélyben. A hatvanadik percben Lengyel Franciska révén ismét visszaállítottuk a kilencgólos vezetést, melyet a maradék negyven másodpercben meg is őriztünk, így 34-25-re nyertünk.

Leány serdülő I. osztály-kelet, 18. forduló

MTK Budapest‒Hajdúnánás SK 34-25 (18-9)

Az MTK Budapest gólszerzői: Rnics 13, Kovács Káka 2, Lengyel 6, Turbucz 3, Valasek 1, Nagy 6, Kárász 1, Cseh 1, Szájer 1.

Finfera Maximilián: ‒ Az elejétől kezdve uraltuk a találkozót, már a kezdetekkor nagy különbséget sikerült kialakítanunk. Az egész csapat jó teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez, a mutatott játéknak és a két pontnak is nagyon örültem.

A serdülők után az ifik is sikerre éhesen léptek pályára, ám az ő párharcuk nem dőlt el olyan hamar, mint fiatalabb társaiké. Ugyan a 14. percben Ferenczy Petra góljával 8-6-nál mi voltunk fórban, de nagyon kapaszkodtak a hajdúnánásiak. A harminc perc végére sikerült ellépnünk négy góllal, így 16-12-nél mehettünk pihenőre.

A térfélcserét követően leküzdötte hátrányát a vendégcsapat, és a 39. percben csupán egyetlen góllal voltunk előttük, két percre rá egalizálni is tudtak. Szerencsére a vezetést nem tudták átvenni, elöl eredményesek voltunk, hátul pedig a védekezéssel összhangban Bárány Panna akadályozta meg az ellenfél kísérleteit. A következő percekben fej-fej mellett haladt a két fél, nyolc perccel a vége előtt ‒ Tomasek Fanni góljával ‒ három góllal tudtuk leszakítani a hajdúságiakat. Ennél közelebb a hátralévő időben nem tudtak jönni ellenfeleink, így nem kellett izgulnunk, hogy kinek a zsebében landol a győzelemért járó két pont.

Női ifjúsági I. osztály kelet 18. forduló

 MTK Budapest‒Hajdúnánás SK 30-27 (16-12)

Az MTK Budapest gólszerzői: Molnár A. 1, Molnár V. 4, Ferenczy 3, Trézsi 10, Rnics 5, Tomasek 4, Bari 1, Pálinkás 2.

Finfera Maximilián: ‒ Az első félidő küzdelmesen alakult, de sikerült kisebb előnyt elérnünk, ám a második már nehezebben ment, így egalizálni tudott ellenfelünk. A cserékkel és a szerkezetváltással frissített csapat jól működött, és ehhez a kapusok teljesítménye is társult. Gratulálok a csapatomnak!

A következő összecsapást mindkét együttesünk a Szegedi NKE otthonában játssza március 23-án

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!