Kézilabda
Andróczki Flóra

Kézilabda: Budaörsre látogatunk

Publikálva: 2022.02.10 Frissítve: 2022.02.09 Kézilabda

A szezon talán legfájóbb vereségét ránk mérő csapattal mérkőzünk meg újra.

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság szezonjának fele a múlt heti, szombathelyi, bravúros meccsel zárult le, és egyhetes szünet után folytatódik is az idény, a második etappal. A 14. fordulóban a budaörsi lányokhoz utazik együttesünk.

Emlékezhetünk rá, hogy drámai csatában ─ akkor még az Elektromos csarnokban ─ a szezon első körében egy góllal maradtunk alul az újoncnak számító Budaörs gárdája ellen. Az azóta született eredmények alakulása folytán jól látszik, hogy Budai Dániel tanítványai több középcsapat orra alá is borsot tudtak törni. Nem lesz egyszerű dolga kék-fehér lányainknak, ugyan mindnyájukban él a visszavágás gondolata, ám a budaörsiek nem fogják könnyen adni a két pontot.

Ellenfelünk nagyon megfontolt támadójátékkal igyekszik megnehezíteni minden riválisa dolgát, Pálos-Bognár Barbara eredményességének és karmesteri szerepének hatástalanítása pedig kulcsfontosságú lehet a szombati találkozón. A budaörsiek az előző fordulóban hazai pályán 35-30-ra vereséget szenvedtek az életükért küzdő érdiektől, ezzel pedig továbbra is kilenc ponttal, a tabella tizedik pozícióját foglalják el. A mieink az idény utolsó, őszi körében óriási küzdelemről és akaraterőről tettek tanúbizonyságot, ugyanis a már nyolcgólos fórban lévő szombathelyieket győzték le egy találattal, úgy, hogy Győri Barbara hétméterest hárított az utolsó másodpercekben.

Vida Gergő beszélt a hétvégi ellenfelünkről, és a mérkőzésre kitűzött célról.

─ A következő ellenfelünk ebben a bajnokságban több meglepetést is okozott már. Taktikus, okos kézilabdát játszanak, melyben próbálják lassítani az ellenfél játékát, és vannak kiemelkedő játékosai, mint például a volt válogatott Pálos-Bognár Barbara. Küzdelmes, kemény mérkőzésre számítok, ahol nem lehet más célunk, mint a két pont megszerzése.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 14. forduló

Moyra-Budaörs Handball─MTK Budapest

2022. február 12. 17:00, Budaörs, BVUSS (Hársfa u. 6)

Játékvezetők: Hargitai G., Markó G.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!