Atlétika
Krizsán Xénia

Kézilabda: az idény első kupamérkőzése következik

Publikálva: 2022.01.24 Frissítve: 2022.01.24 Kézilabda

A Dunaújvárosi KKA lesz az ellenfelünk.

A negyedik fordulóban csatlakozik be női kézilabdacsapatunk a Magyar Kupa küzdelmekbe. Január 26-án ─ szerdán ─ 17:00 órakor lépnek pályára a Dunaújvárosi KKA ellen.

Szerdai ellenfelünkkel a K&H Liga női kézilabda-bajnokság folyamán már összecsaptunk idegenben. Ezen a találkozón még Golovin Vlagyimir irányította gárdánkat, és 25-23-as vereséget szenvedtünk. Ám a novemberi mérkőzés után ez az összecsapás teljesen más lesz, hiszen a Magyar Kupa párharcokat mindig más hangulat övezi.

A dunaújvárosi egylet közvetlenül a Magyar Kupa találkozó előtti hétvégén nem szerepelt tétmérkőzésen, utoljára január 15-én a Vasas SC ellen játszottak. Ezen a mérkőzésen igazi meglepetéseredmény született, hiszen a papíron sokkal esélyesebbnek számító vendégek 30-28-as vereséget szenvedtek az NBI-es újonc piros-kék lányok ellen. Mieink pedig a hosszú szünet után 22-22-es döntetlennel hangolódtak ─ a Kisvárda elleni bajnokin ─ a Magyar Kupa sorozatának első megmérettetése előtt.

Vida Gergő a DKKA csapatáról, valamint a találkozó céljáról is beszélt.

─ A Dunaújváros kiváló egyvelege a rutinos és fiatal játékosoknak. A bajnokságban ők is a közvetlen riválisaink közé tartoznak. A kupának mindig van külön motivációja, ahol bármi megtörténhet. Egyértelmű célunk, hogy továbbjussunk a következő körre.

A szerdai kupatalálkozón kívül fél szemmel már a január 30-i idegenbeli szereplésre is összpontosítaniuk kell Vida Gergő tanítványainak, hiszen nagyon fontos két pont megszerzése lesz a cél a hétvégén.

Magyar Kupa IV. forduló

Dunaújvárosi KKA─MTK Budapest

2022. január 26. 17:00, Dunaújváros Városi Sportcsarnok

Játékvezetők: Bóna, Földesi

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!