Kézilabda
Kobela Tamara

Kézilabda: a Szombathelyhez látogatunk

Publikálva: 2022.01.28 Frissítve: 2022.01.28 Kézilabda

A K&H Liga női kézilabda-bajnokság 13. fordulójában a Hungast Szombathelyi KKA vendégeként lépünk pályára, január 30-án.

A szerdai Magyar Kupa mérkőzésünket követően a hétvégén a bajnokságban is bizonyítania kell kék-fehér lányainknak. Vasárnap, a jelenleg utolsó helyen álló Szombathelyhez utazunk. Ellenfelünk az eltelt tizenhárom találkozóját követően egy győzelemmel rendelkezik, hazai pályán csupán a Vasas SC lányait tudta legyőzni. Ám a jelenlegi helyezésük ne tévesszen meg senkit, igazán kemény meccsre számíthatunk vasárnap 18:00 órától!

A nyár folyamán a szerb idegenlégiós Katarina Stosics igazolt a Vas megyei egylethez, illetve a Siófok KC csapatától a jobbszélső poszton bevethető Kadlicsek Zea érkezett kölcsönbe a klubhoz. Január közepén újabb ─ számunkra nem ismeretlen ─ játékossal bővült a szombathelyi keret, ugyanis a Thüringer együttesétől Szekerczés Luca tért haza hozzájuk. A jobbátlövő a tavalyi szezonban klubunkat erősítette, majd féléves német kitérő után újra itthon szerepel. A múlt héten már be is mutatkozott a csapat bajnoki mérkőzésén, melyet az Érd ellen vívtak meg. Igazi rangadónak ígérkezett a találkozójuk, de végül sima győzelmet aratott Horváth Roland együttese.

Vida Gergő beszélt a Szombathely jelenleg elfoglalt pozíciójáról és arról, hogy mely játékelemekben kell javulnunk a szerdai kupamérkőzéshez képest.

─ A Szombathely megerősítette a játékosállományát Szekerczés Luca révén, aki a hétvégén már be is mutatkozott tétmérkőzésen. Jelenleg két ponttal rendelkeznek, de ez nem tükrözi a valós tudásukat, ezért nagyon kemény meccsre számítok, hiszen minden erejükkel a bennmaradásért harcolnak, így nagyon komolyan fognak küzdeni. Nekünk javítanunk kell a védekezésünk stabilitását, illetve a támadójátékunk hatékonyságát, valamint a lerohanásainkat pontosítanunk kell.

 

K&H Liga női kézilabda-bajnokság 13. forduló

Hungast Szombathelyi KKA─MTK Budapest

2022. január 30. 18:00 Szombathely Aréna Savaria

Játékvezetők: Őri, Pozdena

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!