Kézilabda
Szőke Szonja

Kézilabda: a kitűzött célt elérte a győztes edzőmeccs (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.16 Frissítve: 2022.09.16 Kézilabda

Az első félidei háromgólos előnyt, nyolcra növelve nyertünk Budaörsön.

Ugyan a héten biztosan nem szerezhetik meg első pontjaikat női kézilabdázóink a K&H ligában, de mérkőzésből így sem szenvednek hiányt. A bajnoki szünet miatt felkészülési találkozót játszottak a lányok, a Moyra-Budaörs Handball otthonában léptek pályára.

A debreceniek ellen is kiválóan kézilabdázó Kekezovity Anna felsősarkos bombája volt az első gólunk a meccsen. Bő öt perccel a kezdés után 4-2-re vezettünk, majd Koronczai Petra második találatával már négygólos előnybe kerültünk.

Negyedóra játék után ‒ a kapus kivételével ‒ minden posztra friss embereket küldött be Vida Gergő, ekkor 9-6-os állást mutatott az eredményjelző a javunkra. Buday Dániel is jelentősen átvariálta az addigi felállását, nála a belső posztokra érkeztek új játékosok. A változtatás inkább a hazai csapatnak sült el pozitívan, hiszen 9-8-ra felzárkóztak.

Egyenlíteni azonban már nem engedtük ellenfelünket, sőt Pál Tamara sikeres egyéni megmozdulását követően ismét három góllal mentünk. Eredményes lerohanásunkból pedig Sallai Nikolett pattintott Varjas-Sipeki Flóra kapujába, így már négygólos fórnak örülhettünk, amit sajnos a félidőre nem tudtunk megtartani.

A fordulás után a hazai együttes kezdett jobban, összeállt a védelmük, ami azt eredményezte, hogy csak négy perc után lőttük a játékrészben az első gólunkat, Szabó Laura révén. Addig ellenfelünk már háromszor is betalált, így egy gólra zárkóztak fel. Az egalizálási kísérleteiket hárítottuk, sőt Grosch Vivien befutásból volt eredményes a 41. percben, amivel újra beállítottuk a háromgólos előnyt.

A Pál Tamara által értékesített büntetővel már 25-20-as állást jegyezhettünk a javunkra, amit Mészáros-Mihálffy Adrienn betörése hatgólosra tudott növelni. A 47. percben kettős emberhátrányba kerültünk, amiből nem jöttünk ki negatívan, hiszen nem tudtak felzárkózni a budaörsiek.

A hátralévő bő tíz percben már hét góllal is jobbnak bizonyultunk a párharcon. Az utolsó percekben ifjúsági gárdánk kapusa, Vas Bereniké is lehetőséget kapott, aki Suba Sára betegsége miatt csatlakozott a kerethez. A tesztmeccs 34-26-os győzelmünkkel zárult.

Felkészülési mérkőzés

2022. szeptember 16. 14:00, Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand

Moyra-Budaörs Handball‒MTK Budapest 26-34 (15-18)

Játékvezetők: Ignéczi I., Pánczél-Héjjas T.

Moyra-Budaörs Handball: Varjas-Sipeki ‒ Szabó-Májer, Gergely-Zsigmond, Gorilska 4, Mlinkó 1, Hudák 1, Tóth 3. Csere: Vártok R. (csere), Schneider 4 (1), Jovovity 2, Szekerczés 5 (1), Bánfai 1, Smid 1, Braun 1, Vártok T. 1, Pálos-Bognár 2 (1).

Vezetőedző: Buday Dániel

MTK Budapest: Győri ‒ Grosch 3, Kekezovity 5, Román 2, Szabó L. 1, Koronczai 2, Pelczéder 2. Csere: Vas (kapus), Mazák-Németh, Simon, Mészáros-Mihálffy 5, Sallai 5, Dakos 2, Pál 4 (2), Juhász 3.

Vezetőedző: Vida Gergő

Hétméteresek: 4/3, illetve 2/2.

Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc.

Vida Gergő: ‒ A két bajnoki mérkőzésünk után az edzőmeccsen a védekezésünkön szerettünk volna javítani. Ezen a találkozón a kapott gólok száma azt mutatja, hogy jól működtünk hátul. Mindkét együttes számára hasznos mérkőzésen vagyunk túl.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!