Kézilabda
Koronczai Petra

Kezdődik a junior-világbajnokság

Publikálva: 2020.01.30 Frissítve: 2020.01.30 Rövidpályás gyorskorcsolya

A Brüll Alfréd Akadémia kiválóságával, Talabos Attilával beszélgettünk a korosztályos vb rajtja előtt.

Január 31-én kezdődik a junior rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság, amelynek ezúttal Bormio ad otthont. A kék-fehér színeket négyen képviselik Olaszországban: Dobrán Flóra, Varga Regina, Szász Attila és Talabos Attila.

Teljesen okés minden – mesélte Talabos Attila, akit ősszel sérülés és betegség is hátráltatott. – Nagyon jó állapotban vagyok, legalábbis én így érzem, aztán majd a hétvégén kiderül, mennyire is jó ez a forma.

A magyar csapat már múlt vasárnap óta Bormióban készül, bár a helyszínnel nem kell sokat ismerkedniük, mert már sokszor versenyeztek itt.

Valószínűleg két távon indulok majd, és azt tűztem ki magamnak célul, hogy rövid távon eljussak legalább a B-döntőig, de nyilván nagyon szeretnék érmet nyerni, illetve váltóban is szeretnénk legalább a B-döntőbe jutni – árulta el a Brüll Alfréd akadémista. – Ha szerencsénk lesz a sorsolással, és tényleg jó napot fogunk ki, akkor reális lehet az érem. De nagyon erős nemzetekkel kell szembenéznünk, főleg az ázsiaiak tűnnek veszélyesnek.

Az Olaszországban rajthoz álló fiataljaink természetesen figyelemmel követték a hazai rendezésű Európa-bajnokságot is, és igyekeztek minél többet ellesni a „nagyoktól”.

Láttuk, hogy ők milyen taktikával koriznak, például hány körrel a vége előtt mennek előre, hogyan védik ki az előzéseket. Rengeteget lehet ebből tanulni, és persze motivációnak sem utolsó! Ha látjuk, hogy a felnőttek ilyen eredményeket érnek el, akkor nekünk is teljesíteni kell.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!