Karate
Hárspataki Gábor

Kevés hiányzott a dupla örömhöz

Publikálva: 2015.10.23 Frissítve: 2015.10.23

Veszprémben lépett pályára az MTK Törökbálint felnőtt és U20-as kosárlabda csapata az NB I/B legutóbbi fordulójában.

A felnőtt másodosztály mezőnyében a PE Veszprém pillanatnyilag talán a legjobb formában lévő csapat, mely három volt válogatottal és több korábbi A-csoportos játékossal áll fel hétről-hétre. Ennek ellenére végig megvolt az esély a kék-fehér sikerre, de végül a veszprémiek kihasználva a hazai pálya minden előnyét, érvényesítették a papírformát. Az MTK-s fiatalok ellenben szép győzelemnek örülhettek.

Kámán Tamás, Körtélyesi Gergely és Simon László személyében, a Veszprém csapatában három, az MTK Törökbálintban Trepák Zoltán révén egy, volt válogatott játékossal és számos, az NB-I/A csoportban is megfordult sportolóval felálló csapatok feszültek egymásnak Veszprémben.

Az első perctől kezdve nagyon komoly erőket mozgatott meg mindkét fél, és láthatóan a vezetőedzők, Mérész Csaba és Szarvas Gábor is alaposan felkészült az ellenfélből. Az első négy perc 18 pontjából 15-öt két klasszis, Kámán és Trepák hozott össze, előbbi 9, utóbbi 6 pontot termelt a meccs elején (11-7). Aztán a többiek is beköszöntek, a hazaiaknál Sipos és Körtélyesi, az MTK-nál Jakab Péter és Bihari Máté volt eredményes többször, a negyed végéig (17-14).

A második játékrészben Horváth Kristóf triplájával kiegyenlítettek a kék-fehérek (17-17), de nem sokáig örülhettek, mert Kámán és Körtélyesi találataival megint kissé meglépett a Veszprém (24-19). Mindkét csapat jól védekezett, így kevés kosár született. A félidőre 9 pontos előnyt csikartak ki a hazaiak (35-26).

A nagyszünet után elúszni látszott a meccs, 44-29, majd 50-36 is volt az állás. Ekkor Jakab Péter, Bíró Bence és Mészáros Bence kosaraival közelebb zárkózott a törökbálinti alakulat, de a záró periódus előtt, így is 9 pont volt a hátrány (54-45).

A negyedik negyedben először ismét – a remekül játszó – Kámán volt eredményes, de mínusz 11-nél az MTK Törökbálint játékosai minden energiájukat mozgósították, és főként a kitűnő védekezésük révén fokozatosan olvadni kezdett a hazai előny. A csapatot Veszprémbe is elkísérő mintegy harminc MTK szurkoló óriási hangerővel segítette a játékosokat, akik igyekeztek meghálálni a drukkerek biztatását. A védekezéssel szinte befagyasztották a vendéglátók pontgyártását, a kitűnően teljesítő Horváth újabb hárompontosa, majd Bíró középtávolija pedig a kék-fehér pontokat gyarapította, így hat perccel a vége előtt látótávolságon belülre került a két csapat, sőt három perccel a lefújás előtt feljött az MTK két pontra (59-57). A hajrában, a rutinos vendéglátók jobban használták ki az adódó lehetőségeket, és végül számszakilag meggyőző sikert arattak (72-59).

PE Veszprémi KK – MTK Törökbálint  72-59 (17-14, 18-12, 19-19, 18-14)

Szarvas Gábor vezetőedző nyilatkozata a mérkőzést követően:

– Kifejezetten jó mérkőzés volt. Az első félidőben mindkét csapat védekezése meglepte a másikat, kevés kosár született. A félidő végén dobott hárompontosaival meglépett a Veszprém, ezt a különbséget toltuk magunk előtt szinte az egész második félidőben. A végjátékra utolértük őket, de rutintalanságunk és egy fegyelmezetlenség miatt nem tudtunk nyerni. Gratulálok a Veszprémnek, több egyéni extra hozzászólójuk volt a meccshez, ez döntött, megérdemelten nyertek.

Az első fordulóban játszott, Sopron elleni mérkőzéséhez hasonlóan, Veszprémben is már a találkozó elején eldöntötte a meccs kimenetelét az MTK Törökbálint U20-as együttese, és magabiztosan győzött. A második negyedet követően, már 26 pont különbség volt a csapatok között (24-50). A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, de így is önbizalomtól duzzadva nyertek az MTK-s fiatalok. Sajnos Mostbacher Antal orra az első félidő utolsó perceiben eltört, így ő a Veszprémi Kórház ügyeletén fejezte be a mérkőzést. Mielőbbi gyógyulást kívánunk a kiváló játékosnak!

PE Veszprémi KK (U20) – MTK Törökbálint (U20)  63-85 (10-19, 14-31, 14-17, 25-18)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!