Kézilabda
Farkas Johanna

Leány kosarasaink hétvégi mérlege: két meccs, két győzelem

Publikálva: 2020.11.23 Frissítve: 2020.11.23 Kosárlabda női

„Amikor pályán vannak, száz százalékot adnak ki magukból”

Zsíros Akadémia Kőbánya Pannónia–MTK Budapest 24-44 (9-8, 0-16, fb.: 3-5, 8-8, 4-7) 
Balog Lujza 8, Kerülő Hanna 8, Kovács Fanni 1, Pataki Gréta 15, Sárosi Szonja -, Szabó Hedvig 1, Tüske Petra 8, Ullrich Zoé -, Verebes Hanna -, Vlcskó Natasa 3

MTK Budapest–Pannónia-Csata 42-35 (7-12, 12-9, fb.: 4-5, 12-8, 7-1) 
Balog Lujza 2, Kerülő Hanna 4, Kovács Fanni -, Pataki Gréta 18, Sárosi Szonja 1, Szabó Hedvig 1, Tüske Petra 16, Ullrich Zoé -, Verebes Hanna -, Vlcskó Natasa -

Vasárnap reggelre voltunk beosztva a Kenguru-kupa második fordulóján. Jó hangulatban érkeztek a lányok a helyszínre. Első mérkőzésünkön csak az ötödik percben tudtuk megszerezni az első kosarunkat, de védekezésünknek köszönhetően nem tudott addig sem elhúzni ellenfelünk. A második negyedben lenulláztuk támadásban a kőbányai csapatot, egy pontot sem kaptunk, ami remek teljesítmény, ellenben dobtunk tizenhatot! Innentől kezdve tartottuk, sőt növeltük a különbséget a második félidőben, húszpontos győzelem lett a vége.

Egyórás pihenőt követően a Csatás lányokkal néztünk farkasszemet, akik jó szerkezetű csapat benyomását keltették. Így is lett, az első negyedben öt ponttal voltak jobbak nálunk. A második etapban tartottuk magunkat és két pontra feljöttünk a félidő végére. A harmadik tízpercben aztán olyan védekezést mutattunk be, hogy csak na! Főleg Petra érdeme volt ez, akinek a támadásra is jutott ereje, kihozta a maximumot magából, sőt! Ő szerezte mind a tizenkét pontunkat. Egypontos vezetéssel mentünk az utolsó játékrészre, ahol szintén kiválóan és agresszívan védekeztünk, mindössze egy pontot kaptunk. Gréta pedig berámolt hetet, így sikerült újabb két győzelemmel zárni a napot!

Remek teljesítményeket láthattunk ezen a vasárnap délelőttön. Védekezésben voltak hibák, gondolok itt a visszaérkezésekre, mert be kell vallani lassan futottunk vissza jó pár alkalommal, viszont ha sikerült még időben megállítani az ellenfelet, akkor az ellentmondást nem tűrően történt, ami nagyon tetszett. Támadásban sokszor vezethettük üresen a gyűrűre a labdát, amit jó százalékkal értékesítettek is a lányok. Egyszóval: bravó! Jár a dicséret a csajoknak. És ami a legfontosabb: látszik, hogy a lányok, amikor pályán vannak, akkor száz százalékot adnak ki magukból! Ez a jövőben sem legyen másképp, csak így tovább!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!