Kézilabda
Andróczki Flóra

Későn ébredtünk

Publikálva: 2020.02.05 Frissítve: 2020.02.05 Kosárlabda női

Vereség a MAFC otthonában.

Női amatőr NB I piros csoport, 14. forduló
MAFC–MTK Budapest 43-32 (28-20, 15-12, 21-22, 16-17)
Lónyay Református Gimnázium
statisztikai lap

Női kosárlabdacsapatunk a bajnokság 14. fordulójában a MAFC otthonába, a Lónyai Református Gimnáziumba látogatott. Az első fordulóban, hazai pályán vereséget szenvedtünk Weisz Miklós gárdájától, ezért szerettünk volna visszavágni.

Sajnos a találkozót a hazaiak kezdték jobban: 13-4-re elhúztak remek kinti dobásaiknak köszönhetően, és végül nyolc ponttal vezettek az első negyed végén (28-20).

A második periódusban sem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, és nem találtuk az ellenszert a MAFC olajozott támadójátékára. A vendéglátók már 16 ponttal is elhúztak, a nagyszünet utáni folytatást pedig végül 11 pontos előnynél várhatták (43-32).

Innentől kezdve futhattunk az eredmény után, és ugyan a védekezésünk stabilizálódott, igazán közelebb kerülni nem tudtunk a harmadik negyedben, melynek végén tízzel ment riválisunk (64-54). A hajrában sem sikerült fordítani, így elmaradt a visszavágás és végül 80-71-es vereséget szenvedtünk.

Nagy Dóra: – A MAFC rendkívül jó napot fogott ki támadásban, és kiválóan dobtak kintről, de mi sem úgy védekeztünk, ahogy kellett volna. A második félidőben hibáztunk, amikor közelebb kerültünk volna, így nem tudtunk visszakapaszkodni a remekül teljesítő vendéglátókkal szemben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!