Atlétika
Nemes Rita

Kajak-kenu: „Egyre többen tudják, minőségi munka folyik nálunk” – Balázs Péter

Publikálva: 2021.04.11 Frissítve: 2021.04.11 Kajak-kenu

Kajak-kenu szakosztályunk vezetőjével, Balázs Péterrel beszélgettünk a felkészülésről, új igazolásainkról, valamint a közelgő versenyekről.

Tavaly nem sikerült jól kajak-kenusaink spanyolországi edzőtábora, hiszen a koronavírus-járvány futótűzként terjedt Európában, ezért sportolóink és edzőink kénytelenek voltak – korábban – hazajönni. Idén legjobbjaink újra az Ibériai-félszigetre utaztak, ezúttal szerencsére minden rendben ment.

– Minden szuper volt, nem úgy, mint tavaly. Folyamatosan teszteltek minket, tehát zavartalanul zajlott a felkészülés. Az első olimpiai válogató május elején lesz, a nagyobbak arra készülnek, a kisebbek pedig a maraton magyar bajnokságra edzenek. A válogatottak külföldön, Sevillában edzőtáboroztak, a többiek Dunavarsányban készültek. Főként ilyenkor a kilométergyűjtésre összpontosítunk, utána jönnek a gyorsítások, résztávos edzések, pályaevezések.

Péter azt is elárulta, mik lesznek az idei év legfontosabb versenyei.

– A korosztályos Európa-bajnokság és világbajnokság, illetve a felnőtt vb a legjelentősebb állomások, ezen kívül két olyan világkupa is lesz, aminek olimpiai kvalifikációs tétje van, illetve lesz olimpiai válogató, tehát nem fogunk unatkozni. Először a Híd-kupán veszünk részt néhány fővel a hónap végén, utána pedig május elején már az ifiknek lesz rangsoroló megmérettetése.

Szakosztályunk jelentősen megerősödött a szezon előtt, hiszen hozzánk igazolt a világbajnoki arany- és olimpiai ezüstérmes kajakozó, Kulifai Tamás, valamint a világbajnoki bronzérmes kenus, Korisánszky Dávid is. Mellettük számos olyan fiatal van, aki szakosztályvezetőnk szerint maradandót alkothat idén a felnőttek között is.

– A kenusoknál Fodor Nicholas berobbanhat a felnőtt nemzetközi mezőnybe is, nagyon jó párt találtunk neki, de Szendy Maxi, Balogh Geri és Gecse Marci is remek eredményeket érhet el. Nálunk folytatja Kulifai Tamás és Korisánszky Dávid, tőlük is sokat várunk idén. Bízunk benne, hogy jól fognak teljesíteni, örülünk neki, hogy minket választottak. Egyre erősebbek vagyunk a pontversenyekben, egyre jobban elterjed, hogy kiváló munka folyik nálunk. Szeretnénk újra az első hatban végezni a végső pontszámításnál.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!