Atlétika
Krizsán Xénia

Kajak-kenu: Fodor Nicholas ötödik lett a világkupán

Publikálva: 2021.05.16 Frissítve: 2021.05.17 Kajak-kenu

Nem okoztunk csalódást a szegedi versenyen.

Hétvégén Szegeden rendezték a kajakozók és kenusok világkupaversenyét, ahol klubunkat többen is képviselték.

K2 500 méteren a Balogh Gergely, Szendy Maximilián páros az előfutamban a harmadik helyen ért célba az ukrán és a francia hajó mögött, ezzel bejutott az elődöntőbe. Itt a rendkívül erős mezőnyben a nyolcadik helyen végeztek a srácok, így a finálébakerülés elmaradt.

K2 1000 méteren Kulifai Tamásnak szurkolhattunk, aki Noé Bálinttal versenyzett. A duó az első akadályt sikerrel vette, majd az elődöntő alapján a „B” fináléban indulhatott. Tomiék itt is nagyot küzdöttek, a spanyol és a szerb csapat mögött a harmadik helyen érkeztek be, ezzel összesítésben a 12. helyen zártak.

K4 500 méteren Balogh Gergely és Szendy Maximilián is érdekelt volt, előbbi az előfutamban és a „B” döntőben, utóbbi az elődöntőben szerepelt. A magyar négyes a kisdöntőben a negyedik helyen ért célba ebben a számban, így a 13. lett.

Az utolsó MTK Budapest érdekeltségű szám a C1 5000 méter volt: Fodor Nicholas remekül versenyzett, és az ötödik helyet szerezte meg.

Tíz nap múlva felnőtt olimpiai- és Eb-válogató verseny lesz Szegeden, ahol több versenyzőnk is esélyesként áll rajthoz, hogy ismét nemzetközi versenyeken indulhassanak. Közben hétvégén az ifi versenyzőinknek lesz tájékoztató és válogató Szolnokon. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!