Kézilabda
Porobic Zoé

Jöhet a megérdemelt pihenő

Publikálva: 2019.08.13 Frissítve: 2019.08.13 Kajak-kenu

Újdonsült világbajnoki ezüstérmesünk, Sólyom Dóra nyilatkozott.

Klubunk kiváló kajakosa, Sólyom Dóra sűrű heteken van túl: augusztus elején a Pitesti-ben rendezett U23-as világbajnokságon K4 500 méteren szerzett ezüstérmet, majd most hétvégén a korosztályos magyar bajnokságon négyesben arany-, egyesben pedig ezüstérmet nyert. A 21 éves sportolót kérdeztük az utóbbi időszak sikereiről.

– Nem lepett meg a világbajnoki ezüstérem, számítottunk arra, hogy a lengyelek nagyon erősek lesznek, és nagyon jól fognak menni. Próbáltunk inkább magunkkal foglalkozni, és a maximumot nyújtani, ami, azt hiszem, sikerült. Olyannyira elfáradtunk, hogy mind a négyen szédültünk, elég rosszul lettünk a verseny után. Összességében nagyon elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel, és örülünk az ezüstnek.

Dórinak az utóbbi időben csapatban és egyesben is jól megy a versenyzés, és mindkét műfajt egyaránt kedveli.

– Nem tudnék választani a kettő között. Régebben a csapatversenyeket szerettem jobban, de idén már igazán megkedveltem az egyest is. A négyest természetesen azért is imádom, mert ott nemcsak magamért, hanem a társakért is lehet küzdeni, ami akár pluszmotivációt jelenthet, és talán így izgalmasabbak ezek a megméretések.

Egyesületünk üdvöskéje nem sokat pihenhetett a világbajnokság után, hiszen rögtön készülhetett az országos bajnokságra.

– Teljesen elégedett vagyok a magyar bajnoki szerepléssel. A világbajnokságról kisebb hátsérüléssel jöttem haza, ezért nem tudtam edzeni a héten, csütörtökön ki is hagytam a 200 métert, pénteken pedig sajnos kizártak az 1000 méterről. Ezt figyelembe véve az egyes ezüstnek és a négyes aranynak különösen örülök. Azért is, mert nagyon nehéz volt mentálisan összeszedni magam az ob-ra, mert egész évben a világbajnokságra készültünk, tehát picit hajlamos leengedni az ember. Fel kellett készíteni magam arra, hogy még egy utolsó versenyre felpörögjek.

Dóri zárásként elmondta, mi vár rá a versenydömping végeztével.

– Vége a versenyidőszaknak, hétfőn indulok nyaralni, és igyekszem kiélvezni ezt a kis pihenőt. Amikor visszajövök, leülök az edzőmmel, és megbeszéljük, hogyan tovább, milyen célokat tűzzünk ki a jövőre nézve.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!