Atlétika
Jankovics Dániel

Javában edz a TFSE-MTK Budapest (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.06.10 Frissítve: 2020.06.11 Kosárlabda női

A TFSE hivatalos honlapja összeállítást és képriportot közölt a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapatánál zajló munkáról. Németh Alma és Bernáth Réka nyilatkozott a tfse.sport.hu portálnak.

– Miként érintett és hogyan tudtátok kezelni azt, hogy a koronavírus-helyzet miatt lefújják a bajnokságot?

N. A.: – Amikor kiderült, hogy lefújják a bajnokságot, és Jenkinsék is azt mondták, hogy inkább hazautaznak, mielőtt nagyobb baj lesz, akkor mindenki nagyon megijedt. Azon a hétvégén játszottunk volna a BEAC-cal, de már azt a mérkőzést sem rendezték meg, így edzés helyett búcsúvacsorát tartottunk, ami nagyon megindító volt, többen megkönnyeztük azt az alkalmat. Szomorú volt az is ebben a helyzetben, hogy nem tapasztalhattuk meg, milyen a rájátszásban pályára lépni. De most ebből próbáljuk meg kihozni a legtöbbet, és biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi edzések mindenkinek a javára fognak válni, mivel ezekre nincs idő szezon közben.

– Volt alkalmatok otthon edzeni? Miket csináltatok?

B. R.: – A szezon lezárásával kaptunk egy edzésprogramot az erőnléti edzőnktől, Vass Bencétől, amit mindenki el tudott végezni az otthon található eszközökkel. Ezen felül még voltak online közös edzéseink, amik sokat hozzátettek ahhoz, hogy az amúgy is erős csapategységünk még erősebb legyen.

Javában edz a TFSE-MTK Budapest (LAPSZEMLE)

– Mikor kezdtetek el újból tréningezni?

N. A.: – Május negyedike óta edzünk ismét, aminek mindannyian nagyon örülünk, hisz rég fogtunk már labdát a kezünkbe ilyen keretek között. Azóta heti három edzéssel próbáljuk kisilabizálni a hibáinkat.

– Mi a véleményetek a jövő szezonra készülő keretről?

N. A.: – A tavalyihoz képest nem történtek nagy változások, csapatkapitányunk, Süle Krisztina szögre akasztotta a cipőjét. De ettől eltekintve mondhatni teljes a keret, és Jenkinséket is várjuk már vissza nagyon.

– Mik a célok a következő évadra?

B. R.: – Az előző idény idő előtt ért véget, de úgy érzem, lett volna még bennünk a playoffra. Ezért elsőként a felsőházi rájátszásba jutást tűzném ki célul, aztán ott minél jobban szeretnénk majd szerepelni.
N. A.: – Ugyanezt tudom mondani én is, plusz úgy gondolom, a Magyar Kupát az egész stáb nagyon élvezte, úgyhogy jó lenne elérni hasonló kupaszereplést, ha nem még jobbat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!