Kézilabda
Dakos Noémi

Játék a nevekkel (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.07.12 Frissítve: 2016.07.12 Vívás

A hétvégén véglegessé vált az olimpia vívómezőnye. A július 10-i határidőre valamennyi szövetség leadta név szerinti nevezését.

A Magyar Vívó Szövetség hivatalos oldala, sorozat keretében számol be a nyári olimpiai játékokon induló magyar vívókról. A párbajtőrözők és a tőrözők mellett a kék-fehéreket leginkább érintő fegyvernemet, a kardot, a háromrészes sorozat második felvonásában vették górcső alá. A szabályok alapján egyéniben párcserés sorsolással állapítják meg a direkt kieséses táblát, így lehet tippelgetni, kivel, kikkel kerülnek össze majd a mieink.

Lássuk a női kardozók mezőnyét, ahol az elmúlt esztendő legeredményesebb magyar kardozója, vívóküldöttségünk legfiatalabbja, az MTK Budapest huszonegy esztendős sportolója, Márton Anna indul! Tavalyi világbajnoki bronz-, és újdonsült Európa-bajnoki ezüstérmesünk nagyszerű szezonját követően a világranglista negyedik helyére jött fel, sorsolását látva sok okosat nem mondhatunk, talán a „lehet eső, lehet sár” közhely juthat az ember eszébe. 

Rendkívül sok múlik az augusztus 4-i pontos párosításon. Korántsem mindegy ugyanis, hogy Panka milyen ágra kerül. Optimális esetben Gárdos Gábor tanítványa bejuthat úgy a négyes döntőbe, hogy az útja a venezuelai Benitezen, a koreai Seón, és a tunéziai Besbesen vezet keresztül. Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy kezdésnek jön a kellemetlen lengyel Kozaczuk, majd a kazani világbajnoki érmes – egyben Panka akkori legyőzője – orosz Djacsenko, utána meg a szintén orosz Jegorjan. Bízzunk abban, hogy Márton Anna azt a kiegyensúlyozott, jó formáját hozza, melyet január óta látunk tőle, és akkor nem kell tartanunk a fenti listán szereplők közül senkitől! Tartsanak ők Pankától!

A szezon eredményeit és a világranglistát nézve ugyanakkor nagy meglepetésnek számítana, ha nem jutna a legjobb négy közé a „három nagyasszony”.

A szülése után világ-, és Európa-bajnoki aranyéremmel visszatérő orosz Velikaja, a kétszeres egyéni világbajnok ukrán Harlan és a kétszeres egyéni olimpiai-, és kétszeres egyéni világbajnok amerikai Zagunis ugyanis kiemelkedik a mezőnyből. Csodaszép lenne, ha felnőne melléjük a legújabb trónkövetelő.

A női kard egyéni versenyek augusztus 8-án lesznek, lássuk az esélyeket:

A 16 közé jutásért: Márton (4.) – Kozaczuk (lengyel)/Benitez Romero (venezuelai).

Nyolcaddöntő: Márton – Hwang (koreai)/Seo (koreai)/Brunet (francia)/Djacsenko (orosz).

Negyeddöntő: Márton – Jegorjan (orosz)/Shen (kínai)/Besbes (tunéziai)/Vujuka (görög).

Hajrá, magyarok! Hajrá, magyar vívás! 

A teljes írás IDE kattintva megtekinthető!

(Forrás: hunfencing.hu)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!