Tenisz
Gálfi Dalma

Jani Réka egyéniben, Gálfi Dalma pedig párosban nyert tornát

Publikálva: 2014.12.01 Frissítve: 2014.12.01 Tenisz

Öt versenyen indultak múlt héten a magyar teniszezők, de jószerével csak MTK sikerekről számolhatott be a szövetség honlapja

A múlt-múlt heti „A" kategóriás versenyt párosban megnyerő Stollár Fanny kihagyta az e heti 1-es kategóriás salakpályás versenyt Meridában, a mexikóvárosi versenyt egyéniben behúzó Gálfi Dalma és Valkusz Máté azonban nem.

Dalma egy szett elvesztésével jutott el az elődöntőig, ahol a 9. kiemelt magyar az 5. helyen rangsorolt orosz Zsuk ellen 1-6, 6-4, 6-2-re kikapott, párosban azonban a román Cristiannal 4. kiemeltként nagyszerűen játszva (a 16 között döntő szett 20-18-ra győzve) megnyerték a versenyt, az elődöntőben az 1. kiemelt párost verték simán, a döntőben pedig a 2. kiemelt Parazinskaite/Stefani litván/brazil duó ellen diadalmaskodtak 1-6, 7-5, 10-5-re.

A hét legjobbja Jani Réka (305.) volt, aki a török 10 ezresen 2. kiemeltként indult és tükörsima mérkőzéseken jutott el az elődöntőig, ahol az 5. kiemelt román Buzean (424.) ellen 6-4, 7-6 (7-3)-ra nyert, a döntőben pedig a grúz Gorgodzéval (323.) találkozott, akit 6-4, 6-0-ra legyőzött, így megszerezte idei második tornagyőzelmét.

Réka párosban is renekelt, igaz ott a döntőben épp Gorgodzétől és grúz párjától kaptak ki a bolgár Stamatovával.

Jani Réka egyéniben, Gálfi Dalma pedig párosban nyert tornát

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!