Atlétika
Krizsán Xénia

Izgalmas mérkőzésen egyértelmű vendéggyőzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.11.27 Frissítve: 2014.12.01 Kosárlabda női

Az MTK Budapest izzadságot nem sajnálva, keményen harcolt otthonában a PEAC-Pécs ellen, ám a papírforma érvényesült.

Előrehozott mérkőzésen (9. forduló) fogadta városmajori otthonában az utolsó előtti helyen várakozó MTK Budapest az ötödik helyen lévő PEAC-Pécs csapatát.

A két női együttes között mindössze 3 pont volt a különbség a vendégek javára, mégsem ez a mérkőzés volt az, amin az MTK-nak bizonyítania kellett.

Persze, nem mindegy, hogy egy játékos milyen kedvvel jön le a pályáról a mérkőzés után. Nem mindegy, hogy a csapat könnyedén hozza a kötelező győzelmet, vagy sem, netán meglepő teljesítményt mutat erősebb ellenfelével szemben.

Talán utóbbi dolgozott jobban Sztevan Csupics tanítványaiban, akik a mérkőzés első – hátrányban zárt – félideje után a harmadik negyedet 6 pont különbséggel nyerték.

Bár az első két negyedhez hasonlóan az utolsó is pécsi vezetéssel zárult, imponáló, hogy mindössze 4 pont különbséggel.

A hazai csapat legeredményesebb játékosai Orsó Viktória és Barnai Judit (15-15) valamint Vincze Viktória és Semsei Barbara (12-12) ponttal. A vendégeknél Jovanovic Tina (24), Jovanovic Nevena (21) és Raksányi Krisztina (16) ponttal.

MTK Budapest – PEAC-Pécs 81-97 (18-25, 19-30, 27-21, 17-21)

MTK Budapest: Orbán K., Semsei B., Böröndy V., Orsó V., Turóczi N., Barnai J., Medgyessy D., Zsilinszky L., Szabó V., Baksa B., Suppán A., Vincze V.

PEAC–Pécs: Raksányi K., Orozovic S., Hurst N., Szűcs R., Jovanovic N., Williams D., Pap R., Raus V., Jovanovic T., Kaposi P., Sellei D., Zólyomi K.

Játékvezetők: Tőzsér Dénes, Jurák Krisztián, Záray Katalin

Killik László (egykori szövetségi kapitány, az MTK korábbi edzője) a félidőben: – Jó ez a 37 dobott pont, de soknak tűnik az 55 kapott.

Sztevan Csupics, vezetőedző (MTK Budapest) a mérkőzés után: - Nekünk nem a PEAC-ot kell legyőznünk, de a szívem hajt, és nem bírja a vereséget. Abba mindig kicsit belehalok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!