Taekwondo
Salim Sharif

Isten hozott, Marci!

Publikálva: 2020.07.15 Frissítve: 2020.07.14 Röplabda

Ismerjék meg női röplabdacsapatunk új masszőrét és fizioterapeutáját, Bozóki Marcellt!

– Hogyan érkezett ez a megkeresés?

Leiszt Mátéval együtt dolgoztam 2019-ben az egyetemi válogatott stábjában, és nagyon jól együtt tudtunk működni. Amikor kiderült, hogy visszatér Szombathelyről, egyből felvettük egymással a kapcsolatot, és így kerültem az MTK-hoz.

– Milyen út vezetett idáig?

Hét évvel ezelőtt vágtam bele a kétéves, OKJ-s masszőrképzésbe, Magyarországon ez a legmagasabb, államilag elfogadott képesítés ezen a téren. Az iskola második évében elkezdtem a tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen, így párhuzamosan végeztem a kettőt. Újabb egy évvel később már munkába is álltam, felvettek a TFSÉ-hez. Négy évet töltöttem ott, dolgoztam közben foci- és kézilabdacsapatokkal is, de a fő csapásirány mindig is a röplabda volt. Tavaly részt vettem a Magyar Röplabda Szövetség továbbképzésein is, és onnan érkezett a megkeresés az Universiade-válogatotthoz.

– Melyek a jó masszőr ismérvei?

Érdemes kettéválasztani a dolgot: szakmai és emberi oldalra. A masszőr esetében fontos, hogy kommunikatív, empatikus és nyitott legyen: sokszor ő a játékosok bizalmasa, neki tudják kiönteni a lelküket, bánatukat. Igyekszem én is minél pozitívabb légkört kialakítani a sportolókkal, segíteni őket minden téren. Szakmailag fontos, hogy az ember folyamatosan képezze magát, legyen nyitott a különböző módszerekre, eljárásokra, egyszóval ne legyen „szakbarbár”. Az is sokat segít, ha van sportolói múltja a masszőrnek, mivel így tudhatja, min mennek keresztül a játékosok, hitelesebben hangzik minden tanács, instrukció.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!