Atlétika
Szabó Beatrix

Isten éltessen Panka!

Publikálva: 2015.03.31 Frissítve: 2015.04.01 Vívás

Ma ünnepli huszadik születésnapját az MTK egyik legtehetségesebb fiatal sportolója, a kardozó Márton Anna, a Brüll Alfréd Akadémia tagja. Annát a sportág egyik legnagyobb reménységének tartják, aki minden jel szerint remek eséllyel pályázik a 2016-os olimpiai részvételre.

A ma már a felnőttek mezőnyében bizonyító kiválóság 2010-ben, aratta első komoly nemzetközi sikereit, mikor is a leány kadet (16 éven aluliak versenye) kardcsapat tagjaként Európa-bajnok lett, míg egyéniben harmadik helyezést ért el. Még ugyanebben az évben elindult a juniorok számára kiírt kontinensviadalon is, ahol csapatban bronz-, egyéniben ezüstérmes lett, a vb-n hatodik helyet szerzett. 

A következő évben, mindösszesen 15 évesen bekerült a felnőtt női kardcsapatba, és a világbajnokságon hatodik helyezést ért el. Kadetként Eb-ezüstöt, juniorként vb-bronzot nyert. Ezzel 2011-ben a junior világranglista élén állt.

A 2012 tavaszán lezajlott kadet-világbajnokságon csak a döntőben kapott ki, így ezüstérmet szerzett, márciusban kadet és junior kategóriában is Európa legjobbja lett.

2013-ban a budapesti Eb-n egyéniben ezüstérmes lett, csapatban pedig ismét Európa legjobbjának bizonyult. A budapesti felnőtt világbajnokságon a legjobb 32 közé jutott.

2014-ben Jeruzsálemben Európa legjobbjának bizonyult a junior korosztályban, míg a kardválogatott tagjaként ezüstérmet akaszthattak a nyakába. Áprilisban a plovdivi világbajnokságon magabiztos teljesítményének köszönhetően a dobogó legfelső fokára állhatott, első junior vb címét szerezve. 

A most 20 éves Mártonnak a 2015-ös esztendő is remekül indult, hiszen három egymást követő világkupa-, illetve Grand Prix-versenyen sikerült a legjobb nyolc közé jutnia, közben pedig nem mellesleg megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot Mariborban.

Annát 2009 óta támogatja a Haraklész Bajnokprogram, tagja a MOL Tehetségtámogató Programnak és az MTK Brüll Alfréd Akadémiájának.

További sok sikert és nagyon boldog születésnapot kívánunk az MTK kiválóságának!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!