Atlétika
Krizsán Xénia

Ismét a legjobb tízben

Publikálva: 2016.02.07 Frissítve: 2016.02.09 Sísportok

Miklós Edit a hetedik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának Garmisch-Partenkirchenben rendezett futamában.

Ismét a legjobb tízben végzett Miklós Edit lesiklásban a női alpesi sízők világkupa-sorozatának németországi, Garmisch-Partenkirchenben rendezett versenyén.  

Olimpiai hetedik helyezett sízőnk hetedik helyezésével tovább növelte vk-pontjainak számát, és már a tizenkettedik helyen áll a szakági ranglistán.

Az előző napi eső után derült ég fogadta a mezőnyt a világkupa lesikló futamában, Garmischban. A pálya viszont buckás volt és kihívásokkal teli. Elsősorban a csütörtöki edzésnaptól eltérő pályaminőség és a látási viszonyok okoztak gondot a sízőknek, akiknek szinte végig árnyékban kellett teljesíteniük.

A pálya felső része gyors volt, a középső szakasznál viszont éles kanyarok következtek, melyek sok versenyzőn kifogtak. Többen is kiestek, de szinte mindenkinél becsúszott egy-egy kisebb hiba.

Miklós Edit 14-es rajtszámmal vágott neki a távnak, és végig koncentráltan, okosan sízett. Szinte a teljes futama alatt jobb részidőket ment az akkori éllovas Laurenne Rosshoz képest, az alsó szakaszon viszont nem tudta tartani az előnyét, és tizenhat százados hátránnyal, harmadik helyre érkezett. Majd következett a világkupa legjobb hét versenyzője, de közülük csak négyen tudtak Edit elé kerülni. A győztes az amerikai Lindsey Vonn lett, aki ismét nagy önbizalommal csúszott, és szerezte meg 38. világkupa győzelmét.

– Kis csalódottságot érzek, mert összejöhetett volna jobb helyezés is. Jól éreztem a pályát, végig sikerült optimális kanyarokat mennem, de az utolsó kapunál egy bucka miatt kibillentem, és időt vesztettem. A negyedik-ötödik helyezés meglehetett volna, ha ez a hiba nem csúszik be – mondta a futam végén Miklós Edit.

Ma a mezőny szuper-óriásműlesiklásban áll rajthoz, Edit célja ismét a pontszerzés, szeretné, ha ebben a számban is meg tudná közelíteni az élmezőnyt.

A világkupa szuper-G futama a németországi Garmisch-Partenkirchenben, tv-közvetítéssel:

2016. február 7. vasárnap, 11:00 (női szuper-óriásműlesiklás) TV: Eurosport 1, 10.30

Szép volt Edit, mindent bele ma is!

(photo: Christophe Pallot/Agence Zoom)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!