Karate
Sterck Laura

Kosárlabda: Ismerjék meg Tóth Tímeát!

Publikálva: 2021.08.19 Frissítve: 2021.08.19 Kosárlabda női

A TFSE-MTK játékosait bemutató sorozat legújabb részében az Egyesült Államokat is megjárt Tóth Tímeával ismerkedhetnek meg.

– A Texas államban található San Antonio egyetemén tanultál és kosárlabdáztál. Hogy kerültél oda, és milyen tapasztalatokat szereztél?

Az utánpótlás Európa-bajnokságra ellátogató játékosmegfigyelők segítségével kerültem ki Amerikába. A University of Texas at San Antonio csapata nagyon szimpatikus volt számomra, ezért is választottam őket. Nehéz lenne leírni azt a sok élményt, amit kint átéltem, de az egyik legjobb talán a Hawaii torna volt. Tapasztalatot is sokat szereztem mind az életben, mind a kosárlabdában. Sokat tanul az ember, amikor négy évet tölt távol a családjától, barátaitól, megszokott környezetétől. A kosárlabda-kultúra is más, sokkal fizikálisabb, gyorsabb, gondolok itt most a magyar utánpótlás szintjére, mert a felnőtt mezőny egészen más kategória.
– Köztudott, hogy a tengerentúlon hatalmas érdeklődés övezi a kosárlabdasportot, különösképpen a férfi versenysorozatokat, de a női szakág megmérettetései is egyre népszerűbbek. Minek köszönhető a kosárlabda népszerűsége Amerikában?

A kosárlabda látványsport. Europában az Euroliga, de ha sok embert megkérdeznénk a világban, akkor az NBA a kosárlabda csúcspontja. Amerikában hihetetlenül nagy pénzek mozognak a kosárlabdában, nemcsak az NBA-ben, hanem már egyetemi szinten is. Olyan létesítményekben edzhetnek az egyetemista kosarasok, amilyenről más országokban a profik sem álmodhatnak.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!