Kézilabda
Kekezovity Anna

Interjú Horváth Balázzsal

Publikálva: 2019.07.30 Frissítve: 2019.07.30

Férfi kosárlabdacsapatunk új szakvezetőjét kérdeztük.

Bódi Ferenc összesen hat szép évet töltött el az ELITE Basket kötelékében, másfél évig az MTK Törökbálint felnőttcsapat felkészítését is irányította. A következő szezonban már máshol kamatoztatja tudását, míg az MTK ELITE Basket szakmai munkájának új vezetője Horváth Balázs lesz.

A 29 esztendős szakember Zalaegerszegen született. Miután több sportágat is kipróbált, a kosárlabda mellett tette le a voksát. A ZTE korosztályos csapataiban járta végig a ranglétrát, és 17 évesen már a felnőttek edzésére is meghívást kapott. 2010-ben magyar bajnoki és Magyar Kupa győzelmet ünnepelhetett a ZTE együttesével, sőt, közben edzői képesítést is szerzett. A pályafutásáról és további terveiről kérdeztük.

– Zalaegerszegiként hogy kerültél Pécsre?

– Tanulmányi okokból, ugyanis a PTE Pollack Mihály Műszaki és Infomatika kar mérnökinformatikus szakán tanultam, de közben kosárlabdáztam is. Előbb a PTE-PEAC csapatával NB II-t nyertünk, aztán a PVSK NB I/A csoportos keretének tagja lettem, majd tagja voltam az NB I/B-t megnyerő Bonyhádnak.

– Mikor és hol kezdtél edzősködni?

– Edzői pályafutásomat Pécsen kezdtem, korábbi csapatomnál, a PTE-PEAC-nál. Három évig vezettem az együttest, és ennek során nagyon megszerettem az edzői munkát. Szakmailag sokat jelent, hogy 24 évesen felnőtt csapat munkáját irányíthattam.

– Aztán jött az újabb váltás.

– Igen, a szakmámban jobbak a munkalehetőségek Budapesten, ezért a fővárosba költöztem, de a kosárlabda ugyanúgy főszerepet tölt be az életemben. Az előző szezonban a Vasas Akadémia felnőtt és U18 csapatának másodedzője, az U20-nak pedig a vezetője voltam. Sokat láthattam és tanulhattam.

– Most ugrás a mélyvízbe?

– Mondhatni, hogy szerencsés véletlennek köszönhetően arra készülhetek, hogy az MTK ELITE Basket szakmai munkáját irányítsam. Ez számomra, 29 évesen, óriási kihívás, hiszen olyan erős ligában dolgozhatok, ahol sok-sok rutinos játékos szerepel. Magát a csapatot jól ismerem, hiszen sportolóként sokat játszottam ellenük, és edzőként is ültem már ellenfélként a kispadon.  Mindig is szimpatikus volt a társaság, a vezetőség, az egész közeg, és most nagyon boldog vagyok, hogy a következő szezonban én irányíthatom a csapatot.

– Mit vársz az idényben önmagadtól és a csapattól?

– Szeretnék a játékosokkal együtt fejlődni, szeretném, ha kihoznánk egymásból a maximumot és a határainkat feszegetve dolgoznánk a sikerekért. Természetesen minden sportolónak célja a legjobbnak lenni és megnyerni a bajnokságot, de a realitások talaján maradva: szeretném, ha az alapszakasz végén a csapat bejutna a legjobb 8-ba, vagyis a rájátszásba. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!