Atlétika
Magyari Zoltán

Ihletett formában bízva

Publikálva: 2016.03.23 Frissítve: 2016.03.23 Karate

Hárspataki Gábor, a napokban ezüstéremmel tért vissza a Premier League-sorozat rotterdami állomásáról. A még mindig csak húszéves klasszissal, mostani teljesítményéről és a közelgő, felnőtt Európa-bajnokságról beszélgettünk.

– Ezüstérem a Premier League legutóbbi állomásáról. Lassan megszokjuk, hogy mindenhonnan valamilyen medállal térsz haza.

– Azért ez nem ilyen egyszerű, de valóban büszke vagyok rá, hogy érmet szereztem Hollandiában. Főleg annak örülök, hogy kőkemény riválisokon keresztül jutottam el a fináléba, ahol csak egyetlen apró lépés választott el a végső győzelemtől, a súlycsoport egyik legnagyobb sztárja, a török Erteman Eltemur ellen.

– Bírói döntéssel hozták ki győztesnek riválisodat 0-0-s végeredményt követően, a védekezés tehát rendben volt. Mi hiányzott?

– A bátorság és a felszabadultság. Utólag fogalmazódott meg bennem is, hogy lehettem volna kezdeményezőbb. Az érem már megvolt, nem kell az ilyen szituációkban tehernek lenni a vállamon. Egyébként észrevettem, hogy azok a riválisok, akiktől korábban tartanom kellett, már inkább tőlem tartanak. Ez azért nem rossz jel az Európa-bajnokság előtt.

– Ha már Eb, akkor ott mit vársz magadtól?

– Az azért nagyon más verseny lesz, hiszen a kontinens teljes elitje ott lesz. A pontszerzés a legfontosabb, de hiszek benne, hogy összejöhet az érem is.

– Májusban lesz a kontinensviadal, addig milyen versenyek várnak rád?

– Nyakunkon a magyar bajnokság és a salzburgi Premier League verseny is megelőzi az Eb-t. Fontos ezeken is a jó szereplés, és persze a lehető legjobb felkészülés.

Kiváncsiak voltunk az MTK Budapest karateszakosztályának vezetője miként látja versenyzője esélyeit, az év egyik legfontosabb viadalán. S. Kovács Ádám lát bíztató jeleket.

– Nehéz a mostani világkupaverseny eredményéből jósolni, de például az Európa-bajnok, holland Smaal legyőzése hatalmas fegyvertény volt Gábor menetelése során. Mi ez, ha nem remek előjel? Voltak persze kisebb hibák is – amiből versenyzőnknek tanulnia kell – és nem szabad elfelejteni, hogy az Eb sokkal stresszesebb verseny, de Hárspataki megérkezett a legjobbak közé, ez tény. Májusban, az aktuális forma dönti el, hogy ki lesz a végső győztes, de ha a mi fiunk ihletett napot fog ki, az bármire elég lehet, akár a legfényesebb érem megszerzésére is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!