Karate
Hárspataki Gábor

Így lehet halasztani

Publikálva: 2020.11.13 Frissítve: 2020.11.13 Röplabda

A Magyar Röplabda Szövetség közzétette a versenykiírásának módosításait és a halasztási protokollját.

Miközben női röplabdacsapatunk hosszú szünet után várja a hétvégi Nyíregyháza, valamint Vasas elleni bajnokiját, a Magyar Röplabda Szövetség közzétette a versenykiírásának módosításait és a halasztási protokollját. Ennek értelmében minden NB I Extraliga, NB I és NB II felnőttbajnoki és Magyar Kupa-mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni. A jegyzőkönyvbe beírt játékosok száma csapatonként legfeljebb tizennégy fő, a szakmai stáboké legfeljebb hét fő lehet.

2020. október 1-től minden bajnokságba és kupasorozatba benevezett csapat tagjainak (játékosok és stábtagok) kötelező COVID19 PCR-teszten kell átesniük minden olyan helyzetben, amikor kontakt pozitív eset vagy fertőződés gyanú merül fel.

Koronavírus-érintettség esetén a két csapat korlátozás nélkül halaszthatja és módosíthatja mérkőzéseit közös megegyezés alapján. Közös megegyezés hiányában a mérkőzést az eredeti időpontban kell lejátszani. Egy mérkőzés több alkalommal is elhalasztható/módosítható, amennyiben erre megfelelő indokoltság van. Amennyiben a halasztott/módosított és megegyezésen alapuló időpontban a mérkőzés bármilyen okból kifolyólag nem játszható le, 24 órával a mérkőzés kezdete előtt következmények nélkül kérhető a mérkőzés halasztása/módosítása, melyhez írásban elküldött, a koronavírus-érintettséget taglaló, hivatalos szerv vagy sportszervezeti képviselő által írt alapos indoklás szükséges. Amennyiben a mérkőzés előtt 24 órával nem történt bejelentés és egyeztetés, akkor további megegyezéses halasztás nem kérhető, a mérkőzést 3:0 (75:0) arányban a halasztott időpontban pályára lépésre készen álló csapat javára íródik jóvá.

A versenybizottság döntése alapján az MRSZ hivatalból is elhalaszthat egy mérkőzést, ha annak időpontjában az egyik csapat a minimum játékos létszámot (nyolc fő) nem tudja kiállítani igazoltan koronavírus-fertőzés vagy érintettség miatt, vagy igazoltan hatósági karanténban van annyi játékosa, hogy a minimum csapatlétszám nem állítható ki.

Az MRSZ versenykiírásának módosításai ITT, a halasztási protokoll ITT érhető el.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!