Atlétika
Krizsán Xénia

Idegőrlő, nagyszerű győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.01.31 Frissítve: 2015.02.01 Kézilabda

Az akarat, és a küzdelem hozta meg a győzelmet a Mosonmagyaróvár ellen, a tartalékos MTK Budapestnek. A csapat ezzel két ponttal ellépett dunántúli vetélytársától, és fellépett a nyolcadik helyre a tabellán.

Sok üres hely nem maradt az Elektromos csarnokban, ami aligha meglepő, hiszen a két gárda azonos ponttal állt a tabellán, ami jó meccset sejtetett. Nehezítette a kékek helyzetét, hogy öt játékosuk is beteg volt, közülük hárman nem is tudtak játszani. A vendégeket is elkísérte egy busznyi drukker, akik hangosan skandálták kedvenceik nevét a találkozó elején. Később kissé halkabbak lettek, miután az első öt percben álomkézilabdával 5-1-re elhúzott a hazai csapat. Az azonban nyilvánvaló volt, hogy a Mosonmagyaróvár még feláll, ha másért nem, akkor azért, mert mesterük Róth Kálmán mindent tud erről a játékról.

Elismertségét jelzi, hogy a Győri ETO mestere is volt évekig. Ezúttal is volt válasza az MTK Budapest remek kezdésére. Időt kért, és átállította csapatát a nyitott védekezésre. Ez ellen pedig hosszú percekig tehetetlenek voltak a hazaiak. A huszadik percben egyenlített is vendég gárda, 8-8-at mutatott az eredményjelző. Csakhogy Horváth Attila sem ma kezdte a szakmát. Rendet tett a lányok fejében, így a félidő végén már újra az MTK Budapestnél volt az előny. Annak ellenére is, hogy a vendégek időnként kíméletlen keménységgel védekeztek. A legdurvább momentumuk a lefújáskor volt. Időntúli szabaddobást végezhetett el Tóth Gabriella, aki 3 méterről durván tarkón dobta Ines Houildit, akit percekig ápolni kellett. A bírók azonnali piros lappal a lelátóra küldték Tóthot, aki még a második félidőben is azt bizonygatta (hallottuk), hogy ő nem csinált semmi rosszat. Tekintve, hogy válogatott játékosról van szó, nehezen hihető, hogy három méterről nem a magasba emelt kezeket, hanem a fél méterrel lejjebb lévő nyakat találja telibe. Szerencsére a hazaiak játékosa a második félidőben már játszhatott, bár a mérkőzés után még ápolnia kellett Tatai doktornak.

Ez a játékrész nagyon kiegyenlített volt. Mindkét csapat produkált szép dolgokat, és elképesztő hibákat is. Róth Kálmán ezt úgy kommentálta, hogy ilyen rossz csapata még nem volt. (Nem pont ezeket a szavakat használta.) Mondásán percekig derült a lelátó népe. Sok nevetésre ezt leszámítva nem volt okuk. Az iszonyatos küzdelmet az MTK Budapest bírta jobban, és az utolsó percbe lépve kettővel vezetett, ám a vendégek még szépíteni tudtak. Az utolsó harminc másodpercben azután kézzel-lábbal őrizték a lasztit a hazaiak, s így egyel nyerték ezt a nagyon fontos rangadót.

MTK Budapest – Mosonmagyaróvári KC SE 26-25 (14-13)

MTK-Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka, Horváth, Varga, Balog (8), Szádvári (2), Barna (7), Kovács, Wolf (5/3), Huildi (1), Valovics (3)

Mosonmagyaróvári KCSE: Petróczi, Mistina (kapusok) – Hajtai (1), Nádasdi, Kiss (3), Kurucz, Hársfalvi, Gerháth, Dajka (3), Dombi (5), Frankovics (5), Gyimesi, Csala, Tóth (5/3), Kopecz (1), Hanczvikkel (2)

Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs

Kiállítás: 6 illetve 10 perc (Végleg kiállítva Tóth Gabriella)

Hétméteres: 3/3, illetve 5/3

10. perc: MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KC SE 6-3

Wolf majd Barna volt eredményes, így gyorsan ellépett két góllal a rendkívül fontos mérkőzésen az MTK. Balog tudott triplázni és Huildi is bemutatkozott. Időt kért a vendégcsapat és megszakasztotta az MTK gólgépet.

20. perc: MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KC SE 8-8 (2-5)

Ellépett az MTK 6-1-re, időt kért az Óvár. Feljött 6-5-re, időt kért az MTK. Ismét Balog volt eredményes, majd Wolf értékesített büntetőt. Ebben a tíz percben csak két gólt lőtt a csapat.

30. perc: MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KCSE 14-13 (6-5)

Balog a másik szélről és a másik kézzel is gólt szerzett mintegy riadót fújva. Barna szerezte második találatát és Szádvári is bemutatkozott. 11-8. Barna újra visszaállította a háromgólos különbséget. 12-nél egyenlített a Mosonmagyaróvár. Wolf büntetőből Barna akcióból volt eredményes. A szünetben minimális a különbség.

40. perc: MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KCSE 19-16 (5-3)

Balog, Szádvári, Valovics, Wolf majd Barna lőtt gólt. Az ellenfél csak háromszor volt eredményes ebben a dekádban.

50. perc: MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KCSE 22-23 (3-7)

Két gólt szereztek a vendégek, akik még nem vezettek a mérkőzésen, amikor Barna emberhátrányban ért el átlövés gólt. Aztán Valovics, majd ismét Balog volt eredményes. Visszaállt a biztosnak tűnő háromgólos differencia. És négyet lőtt zsinórban az Óvár.

60. perc: MTK Budapest - Mosonmagyaróvári KC SE 26-25 (4-2)

A mérkőzés alakulása: 8. perc: 6-2, 13. perc.: 6-5, 20. perc: 8-8, 26. perc: 12-9, 36. perc: 17-15, 43.perc: 20-18, 49.perc: 23-23, 57.perc: 25-24, 

Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): – Át kellett lendülnünk ezen a holtponton, nagyon nehéz volt, mert négy betegünk van, abból kettő felépülő, alig tudtunk kiállni. Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen igazoltak három jó játékost, mi meg maródian álltunk ki, de úgy tűnik, a szív és az ész kijött most. Gratulálok a lányoknak, így tovább!

Róth Kálmán, vezetőedző (Mosonmagyaróvári KC SE): – Meg kell gondolni, hogy érdemes-e női csapattal dolgozni. A legrosszabb helyzet a mérkőzés elején volt, amikor 6-1-re elengedtük az MTK-t. A felzárkózás rengeteg energiát vett igénybe, aminek eredményeképpen végig futottunk az eredmény után. Talán, ha egyszer át tudtuk volna venni a vezetést több góllal, lett volna esélyünk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Összességében annyi a tanulsága ennek a mérkőzésnek, hogy ez észjáték, fejjel játsszák. Azok a játékosok, akik ezt elfelejtik, azokkal nehéz meccset nyerni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!