Atlétika
Szabó Beatrix

Hosszú hétvége St. Moritzban

Publikálva: 2015.01.22 Frissítve: 2015.01.22 Sísportok

Szörnyű sorsok tárulnak fel előttünk. Itt van rögtön Miklós Edité. A Cortina d’Ampezzoban eltöltött hét után Svájcban kénytelen gyötrődni. A világ két legismertebb téli sportközpontja közül, az olasz turné felette eredményes volt, hiszen Edit 33 pontot síelt össze a Világkupa-futamokon.

Remek lenne folytatni e lendületes szereplést, bár az olimpiai hetedik helyezett MTK-s síző idei fő viadala a világbajnokság. Lesiklóedzéssel kezdte meg szereplését Miklós Edit és 67 társa, az alpesi sí világkupa következő állomásán, St.Moritzban. Huszonnegyedikként tolhatja el a startvonalat szimbolizáló kis botocskát. Csütörtökön és pénteken egyaránt a leggyorsabb versenyszám edzését tartják, míg szombaton lesikló-, vasárnap pedig szuperóriás-műlesikló futamot rendeznek a svájci helyszínen.

Az egzotikus pálya 2521 méter hosszú. A rajt 2745 méteres magasságban a cél 2040 méteren helyezkedik el. Ebből adódóan a szintkülönbsége 705 méter. Lesiklásban 32 pontjával a 28., míg az összetett Világkupában 39 egységgel a 64. a magyar lány.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!