Atlétika
Nemes Rita

Horváth Kristóf a gólkirály (VIDEÓ)

Publikálva: 2015.06.15 Frissítve: 2015.06.15

Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint vezetőedzője, volt a Debrecenben rendezett 3x3 ifjúsági világbajnokságon szerepelt magyar válogatott szövetségi kapitánya. A csapat játékosa, Horváth Kristóf pedig kiemelkedő teljesítménnyel mutatta meg magát a világnak.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége még az év elején bízta meg Szarvas Gábort a 3x3 ifjúsági világbajnokságon részvevő U18 magyar válogatott szövetségi kapitányi teendőivel. A szakember hat főből álló keretet állított össze, amelybe az MTK Törökbálint két játékosa, Horváth Kristóf és Máriás Gergely is bekerült. A több összetartásból álló felkészülés után a vébén indított négyfős csapatba végül Horváth Kristóf (MTK Törökbálint), Boros Márk (Vasas), Durázi Krisztofer (Falco Szombathely) és Opre Roland (Debreceni EAC) kerültek.

A tornán a magyar csapat az A-csoportba kapott besorolást, és ott a 3. helyen végezve, továbbjutott. A tizenhat között egyenes kiesési rendszerben zajlott a torna, itt a spanyolok ellen nem sikerült győzni. A 9-16. helyet egy számítási rendszer szerint határozta meg a FIBA, és a magyar válogatott összesítésben a világbajnokság 13. helyén végzett.

Horváth Kristóf amellett, hogy a magyar válogatott legjobbja volt, az összesített dobólistán az 5. helyet szerezte meg, méghozzá úgy, hogy az előtte végzett négy játékos közül az argentin, az új-zélandi és a francia sportoló három, az amerikai pedig egy mérkőzéssel többet játszhatott. Amennyiben a mérkőzésenkénti pontátlagot vesszük figyelembe, akkor a lista élén Horváth Kristóf végzett.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!