Kézilabda
Szőke Szonja

Hogyan tovább? – vívás

Publikálva: 2020.05.26 Frissítve: 2020.05.27 Vívás – tőr/párbajtőr

Tőr- és párbajtőrvívó-szakosztályunk vezetőjét, Szényi Pétert kérdeztük arról, hogyan érintette őket a koronavírus-járvány, és miként folytatják tovább az évet?

– Hogyan érintett benneteket a járvány okozta helyzet?

– Mint mindenkit, természetesen minket is rosszul, és gyakorlatilag csak múlt héttől indíthattuk újra csoportos edzéseinket, természetesen a hatályos szabályoknak, megkötéseknek megfelelően. 15 fős csapatokban dolgozhatunk, öltözőhasználat nélkül. Minden edzőnek van adott idősávja, mely alatt a saját csoportjával készülhet. Nagyon sokan jelezték már, hogy jönnének, szeretnének újra vívni, tehát komoly igény volt a visszatérésre.

– Hogy folyt a munka a kijárási korlátozás alatt?

– Kihasználtuk az Internet adta lehetőségeket: az edzők minden héten küldtek programtervet a sportolóknak, akik végrehajtották a feladatokat, és küldtek videókat az elvégzett gyakorlatokról. A vívás speciális ilyen szempontból, mert nehéz hibát javítani a képernyőn keresztül. Az volt a legfőbb cél, hogy ne veszítsük el a kapcsolatot senkivel és formában tartsunk mindenkit.

– Milyen hatással volt az utánpótlásra a kialakult szituáció?

– Ugyan nem teljes létszámmal, de rengetegen jöttek már vissza, ezért nem tartok attól, hogy lemorzsolódás lenne. Akadnak még páran, akik óvatosabbak, és csak később kezdik újra a munkát.

– Tudtok már arról valamit, mikor lesznek ismét versenyek?

– A Magyar Vívó Szövetség a Nemzetközi Vívó Szövetség lépésére vár, mert addig nem lehet versenynaptár-tervezetet kiadni, amíg nincs döntés a nemzetközi viadalokról. Az olimpiai kvalifikációs versenyek, illetve a korosztályos világbajnokság is elmaradt, utóbbit mindenképp szeretnék pótolni. Konkrét megmérettetés október előtt nem várható.

– Milyen pozitív hozadéka lehet ennek a periódusnak?

– Ezután picit talán jobban értékelik az emberek a szabadság érzését és azt, hogy edzésre járhatnak. Remélhetőleg jobban tiszteljük a természetet, illetve hogy milyen nagyszerű dolog, hogy bármikor kimehetünk a szabadba. Sokaknak az utóbbi időben jutott arra ideje, hogy új dolgokat tanuljon, én például sokkal többet főzőcskéztem, mint eddig. Ezzel együtt már nagyon vártam, hogy újrakezdhessük a munkát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!