Atlétika
Szabó Beatrix

Hogyan tovább? - úszás

Publikálva: 2020.06.07 Frissítve: 2020.06.07 Úszás

Úszószakosztályunk vezetőjével, Tóth Ramonnal beszélgetünk arról, hogyan élték meg a koronavírus-járvány okozta nehézségeket, és miként tértek vissza a vizes foglalkozásokhoz.

– Hogy zajlanak jelenleg az edzések?

– A tréningek tervezésénél figyelembe kellett venni, hogy milyen sok idő maradt ki, hiszen ez az időszak hosszabb volt, mint mondjuk az átlagos nyári pihenő. Ennek megfelelően fokozatosan vesszük vissza az edzésterhelést, tehát a nagycsoport kivételével mindenkinek egy edzése van.

– Mikor térhettetek vissza a medencébe?

– Május végén kezdhettük újra a vizes edzéseket, tehát ez volt a második hetünk. Így, hogy közeledett az iskola vége, már nagyon várta mindenki az újrakezdést.

– Hogyan edzettetek a kijárási korlátozás alatt?

– Online tréningeket tartottunk a kollégám, Seres Edwin segítségével, aki korábban tanítvány volt. Természetesen a szárazföldi edzések a mi sportágunkban nem olyan hatékonyak, de szorgalmasan, becsületesen végezte mindenki a munkát, még akkor is, ha sokaknak ezt nehéz volt az iskolával összeegyeztetni. Azt látom a társaságon, hogy fizikailag és mentálisan is jó állapotban vannak, tehát tényleg megcsinálták a kiszabott feladatokat. Szerencsés helyzetben vagyunk, nem tapasztaltam lemorzsolódást – sőt, új érkezőink is voltak –, és azt sem, hogy bárkit lélektanilag újra kellene építeni.

– Tudtok már bármit a lehetséges versenyekről?

– Egyelőre semmit, csak szóbeszédeket hallani. Vannak, aki szűkebb körű, meghívásos versenyt szorgalmaznának nyár végére, illetve arról is volt szó, hogy év végén rendeznék meg a bajnokságokat. Utóbbira látok reális esélyt, előbbire kevésbé.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!