Atlétika
Krizsán Xénia

Hogyan tovább? - kézilabda

Publikálva: 2020.05.29 Frissítve: 2020.05.29 Kézilabda

Paál Lászlóval, az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának vezetőjével tekintettük át az elmúlt két és fél hónapot.

– Hogyan tartottátok edzésben a lányokat a kijárási korlátozások idején?

Nem volt más választásunk, online edzéseket tartottunk, a feladatokat a lányok becsülettel el is végezték, majd különböző közös felületekre feltöltötték az edzésekről készült képeket, videókat és egyéb dokumentumokat.

– Mikor kezdhetitek újra a közös munkát?

Június 2-án látunk újra munkához, napi egy edzéssel. A klub ügyvezető elnöke által előírtakat betartva készülünk: például rendszeresen lázat mérünk, jegyzőkönyvet vezetünk, nem használjuk az öltözőket.

– A lányok hogy viselték a bizonytalanságot?

A bajnokság lefújásáig bizakodtak, hogy talán be tudjuk fejezni. Csalódásként élték meg, hogy ezt a szezont törölték, mert nagyon komoly lehetőségeink voltak a hátralévő időszakra, mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában. A szövetség döntése értelmében az évkönyvekből ez mind kimarad, de a mi emlékeinkből nem lehet kitörölni ezeket a felejthetetlen pillanatokat.

– Most, hogy szeptemberig nincs tétmeccs, mennyire nehéz tűzben tartani a lányokat?

Ezt is megéltük, hogy most nem a szünetet, a pihenőt várták, hanem hogy mikor edzhetnek végre. Mindenesetre nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy elkerüljük a sérüléseket. Erre nincs bevált gyakorlat, de bízunk a vezetőedzőben, hogy meg tudja oldani.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!