Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hogyan tovább? - karate

Publikálva: 2020.05.30 Frissítve: 2020.05.28 Karate

Fischer Mihállyal, az MTK Budapest karateszakosztályának vezetőedzőjével mértük fel a vírus okozta károkat.

– Hogyan vészeltétek át az elmúlt két hónapot?

A korlátozások kezdetén a májusi olimpiai kvalifkációs torna még nem volt lefújva, így Hárspataki Gáborral és három társával karanténba vonultunk, amelynek a saját termünk adott otthont. Ezt az időszakot végig edzéssel töltöttük, egészen addig, míg hivatalosan el nem halasztották a versenyt. A többiek online foglalkozásokon vettek részt, így igyekeztünk fenntartani a napi rutint.

–  Körülbelül másfél hete zajlanak a tényleges edzések. Milyen feltételek mellett kezdhettétek újra a munkát?

Minden alkalommal lázmérés, csökkentettük a csoportok létszámát, és minden második edzést szabadtéren tartunk. Fertőtlenítve vannak a felszerelések, nem használjuk az öltözőt és a zuhanyzókat, valamint kerüljük a tömegközlekedést is. Igyekszünk minden elképzelhető módon csökkenteni a fertőzés veszélyét.

– Hogy viselték a versenyzők a leállást, és az ezzel járó bizonytalanságot?

A bizonytalanság nem múlt el. Nem is elsősorban a vírushelyzet kapcsán, hanem a versenynaptár miatt. Időről-időre kapjuk az értesítéseket a különböző versenyek törléséről, halasztásáról, így pedig nehéz a motivációt fenntartani. Folyamatosan változnak a célkitűzések, ez zavarja őket a leginkább.

– Mit tudtok tenni, hogy tűzben tartsátok a sportolókat?

A felnőtt, válogatott versenyzőink profi szinten űzik a sportágat, az ő esetükben belülről jön, szinte magától értetődő a motiváció. A profiknál a formaidőzítés okozza a legtöbb fejtörést: nem lehet teljesen leállni, de nem is szabad túlterhelni őket. A gyerekeknél pedig sok kisebb trükk van, amivel versenyhelyzetet lehet teremteni, amivel fenn lehet tartani az érdeklődésüket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!