Kézilabda
Dakos Noémi

Hogyan tovább? - atlétika

Publikálva: 2020.06.01 Frissítve: 2020.06.01 Atlétika

Szakosztályvezetőnk, a fedettpályás 1500 méteres síkfutás országos csúcstartója, Knipl István nem látja drámainak a helyzetet, de sajnálja, hogy törölték az idei világversenyeket, mert mindegyiken képviseltette volna magát az MTK Budapest.

– Most már mindenki tud edzeni?

– Aki akar, igen. Tehát már minden edző teljes mellszélességgel ott dolgozik a pályán, ahogy a gyerekek igénylik. Ha a szülők úgy érzik, hogy biztonságban tudhatják nálunk a gyerekeiket, amiért mi mindent megteszünk, akkor jöhetnek.

– Hogy látod, mennyire vetette vissza a kihagyás a sportolóinkat?

– Ha a profi atlétáinkat veszem figyelembe, nekik szinte végig biztosítani tudtuk a lehetőséget, hogy eddzenek, úgy gondolom tehát, az élversenyzőinket nem vetette vissza. A gerelyhajtók talán még jobban is tudtak edzeni, mint máskor, mert kiköltöztek Vácra, ahol most nem voltak focisták a pályán, így még többet tudtak dobni. Talán inkább a fiataloknál lehet ennek hatása, akik nem tudtak folyamatában készülni, de nem látom drámainak a helyzetet. Szerencsés periódusban kapott el minket a leállás, pont a fedettpályás idény után, amikor volt egy hónap amolyan béna kacsa állapotban, de aztán mindenki szépen elkezdte az otthoni edzéseket, és amint lehetett, jött a pályára.

– Módosított a járványhelyzet az elvárásaidon?

– Tavaly nagyon örültem, mert úgy tűnt, hogy van egy kis olimpiai résztvevő csapatunk Krizsán Xéniával és Nguyen Anasztáziával, egy Eb-résztvevő megint csak Xénivel, Nasztival és Moravcsik Angélával, az U20-as vb-re Nagy Marcell, az U18-as Eb-re pedig Kováts Fanni ugrott szintet, tehát minden idei világversenynek lett volna a MTK-s résztvevője. Na, ebből egy se lesz... Most az lehet a cél, hogy a hazai versenyeken minél jobban szerepeljünk, és így nekimenni a zsúfolt és fontos jövő évnek, illetve jutott idő a kisebb sérülések kipihenésére. Mi azért főleg technikai számokban vagyunk érdekelve, és azokban mindig jól jön, ha van lehetőség csiszolni, finomítani a mozdulatokat.

– Mi a legelső verseny a láthatáron, amelyen MTK-s atléták is részt vehetnek?

– Július végén a Honvéd-kupa lesz talán az első, amelyen a teljes hazai élmezőny részt vehet, de ahol lehet, elindulnak az atlétáink. Mi is fogunk rendezni két felkészülési versenyt, már be is írtuk a naptárba: július negyedikén és tizennyolcadikán, a versenyszámokat a héten fogjuk lefixálni. Idén is mi rendezzük az országos bajnokságot augusztus elején, utána az ifjúsági és junior liga döntőjét, szeptember közepén pedig a Szuperliga-döntőt, tehát elég sok versenyünk lesz.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!