Atlétika
Krizsán Xénia

Hiába a remek kezdés...

Publikálva: 2020.10.14 Frissítve: 2020.10.14 Kosárlabda női

Kiválóan kezdte a mérkőzést, de végül hatpontos vereséget szenvedett a TFSE-MTK NB I/A csoportos női kosárlabdacsapata a szekszárdiak otthonában.

A női első osztályú kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK Budapest annak az Atomerőmű KSC Szekszárdnak az otthonába látogatott, amely a PEAC-Pécs és a Vasas Akadémia ellen is magabiztosan nyert az első két fordulóban, a hétvégi mérkőzése a Sopron ellen pedig elmaradt, így pihentebben várhatta a találkozót, mint Magyar Bianka csapata. No, de számunkra egyáltalán nem volt probléma, hogy szombaton meccset játszottunk, mert kellett már, hogy megszerezzük első győzelmünket – meg is tettük a PINKK Pécsi 424 ellen (76–63). A szekszárdiak készültek is ellenünk, az összecsapás előtt kiemelték, hogy eddig a pontjaink hetven százalékát összehozó Alisia Jenkins, Chanise Jenkins, Bernáth Réka triónk semlegesítése lesz a legnagyobb feladatuk. Ez az első félidőben csak részben sikerült nekik.



A pontgyártásunkat Bernáth triplával indította 4–0 után, és elég jól kezdtünk távolról, mert Dúl Panka és Alisia Jenkins is hamar belelendült a hárompontos dobásba – utóbbi három ilyen helyzetből volt eredményes az első negyedben, aminek végén nyolcpontos előnyre tettünk szert (15–23). Alaposan megleptük ellenfelünket, és a második tíz percet is jól kezdtük. Németh Alma megszerezte első pontjait, a „rettegett” hármasunk pedig, Chanise, Alisia, Réka sorrendben szórt duplát, és máris 31–18-ra mentünk. A hazaiak ekkor nemcsak éledezni kezdtek, hanem fel is éledtek, és nekiláttak ledolgozni a hátrányukat. A szekszárdiakat Studer Ágnes kapta a vállára, és a negyed végére elfogyott az előnyünk, a nagyszünetben már 40–38-ra vezetett Atomerőmű.

A félidő után Bernáth és A. Jenkins tripláival vettük vissza a vezetést, ami nem tartott sokáig. A vendéglátók játékosai felváltva szerezték a pontokat, de leginkább Erica McCall termelt látványos mennyiségben. A zárófelvonásra 62–54-es hátrányban érkezünk.

Bernáth ötödik hárompontos kísérlete is utat talált a gyűrűbe, de a Szekszárd nem akart minket közelebb engedni: öt perccel a rendes játékidő vége előtt is nyolccal vezetett. Majd Sara Krnjic jóvoltából kaptunk egy duplát és Gereben Lívia is megszerezte első tripláját. Magyar Bianka időt kért kevesebb mint négy perccel a vége előtt (75–62). A rövid pihenő megtette hatását, mert Nevena Markovics hárompontosa közelebb hozta együttesünket, de nem elég közel. A szekszárdiak jól gazdálkodtak a hátralévő kevés idővel, és Bernáth másfél perccel a vége előtt bemutatott hatodik triplája is csak a hétpontos távolsághoz volt elég. Húsz másodperc volt hátra, amikor hatpontos hátrányban még időt kértünk. Előbb McCallék jutottak büntetőkhöz, és nem is rontottak, ahogyan a másik oldalon A. Jenkins sem, de közben az idő elfogyott. Csapatunk 81–75-ös vereséget szenvedett.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD–TFSE-MTK 81–75 (15–23, 25–15, 22–16, 19–21)
Pontszerzőink: Alisia Jenkins 23/12, Bernáth Réka 21/18, Chanise Jenkins 12, Dúl Panka. 9/6, Nevena Markovics 8/6, Németh Alma 2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!