Tenisz
Gálfi Dalma

Hat sportolónk indulhat a Szuperligában (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.09.17 Frissítve: 2020.09.17 Cselgáncs

Szigorú feltételek mellett, de újraindulhat itthon a dzsúdóélet, erről döntött kedden, rendkívüli elnökségi ülésen a hazai szövetség; a szakmai elnököt, Kovács Antalt kérdezte az utanpotlassport.hu az országos bajnokságok és a budapesti Grand Slam-viadal megrendezéséről is.

− Tudjuk, hogy mindenki ki van éhezve a versenyekre, de ez csak a másodlagos szempont volt. Az elsődleges ugyanis az, hogy megvédjük az emberek egészségét. Mindezt figyelembe véve kedden, rendkívüli elnökségi ülésen úgy határoztunk, szigorú feltételek mellett megrendezzük az országos bajnokságokat és a regionális rangsorversenyeket, valamint az úgynevezett Szuperliga-sorozatot, amelyen meghívásos alapon vehetnek részt a felnőtt-, U23-as, junior- és ifjúsági válogatottak − nyilatkozta az utanpotlassport.hu-nak a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szakmai alelnöke, az olimpiai bajnok Kovács Antal.

Ahogyan mondta, prioritást élvez az emberek egészségének megőrzése, a koronavírus elleni védelem. Ennek érdekében az MJSZ 11 oldalas védekezési protokollt dolgozott ki, amelyet megtalálhat a judoinfo.hu honlapon, azon belül is ITT.

− Sokat vacilláltunk azon a felvetésen, hogy csak negatív koronavírustesz-eredménnyel lehessen versenyezni, ám ezt végül elvetettük; sokaknak nem vállalható anyagi teherrel járna, az orvosi szakvélemények szerint pedig nem is növelné a biztonságot a kívánt mértékben, ugyanis ha három napnál nem régebbi tesztet kérünk, akár a verseny napján is megmutatkozhat a betegség bárkinél. A kérdőívek kitöltésével fontos a személyes felelősségvállalás, emellett mindenkinek kötelező lesz a maszkhasználat, a szülők nem mehetnek a viadal helyszínére, sőt a nevezési díjakat is átutalással kell fizetni, nincs készpénzmozgás. Az érintkezést minimális szintre csökkentjük, a korosztályokat és a súlycsoportokat a lehető legjobban elhatároljuk egymástól, az öltözőkben tartózkodásra és a bemelegítésre vonatkozó szabályokat is pontosan megfogalmaztuk. Úgy véljük, ezen rendeletek betartásával alacsony fertőzési veszéllyel indulhat újra a dzsúdóélet.

Úgy tűnik, hogy október 23-tól 25-ig megrendezhetik a megszokotthoz képest eggyel magasabb minősítésű, budapesti Grand Slam-versenyt, amely az olimpia kvalifikációs pontversenyben is sokat számít.

− Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megvalósuljon az esemény, amely az utánpótlást is nagymértékben érintheti, hiszen súlycsoportonként négy sportolót nevezhetünk. Az Szuperliga-sorozatot is azért találtuk ki, hogy március óta ne a fővárosi világverseny legyen az első erőpróbájuk a dzsúdósoknak; a szeptember 27-én, Paksra tervezett felmérő emellett válogatóként is szolgálhat néhány súlycsoportban, persze az elsőszámú versenyzőknek nem kell aggódniuk; nem gondolnám, hogy péládul Tóth Krisztián válogatottságát bárki megkérdőjelezné.

A Szuperliga-sorozat első, paksi állomására meghívott MTK-s sportolók
81 kg:
Rajkai Róbert és Károly András
90 kg: Tóth Krisztián, Gőz Roland, Tóth Ferenc és Boros Iván

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!