Karate
Hárspataki Gábor

Hárspataki is megküzdött a sporttörténelmi bronzéremért a régiós Eb-n

Publikálva: 2015.06.08 Frissítve: 2015.06.13 Karate

A harmadik helyen végzett a magyar férfi karate válogatott a Régiók Európa-bajnokságán.

A bronzérem sporttörténelmi sikert jelent, hiszen felnőtt férfi csapataink világversenyen, korábban még soha nem állhattak dobogóra.

A Párizsban rendezett viadalon a György Dániel, Hárspataki Gábor (MTK Budapest), Höning Dávid, Szegedi Döme, Tadissi Martial és Virág András összetételű együttes egy vereség mellett három diadallal érte el a nagyszerű eredményt.

 

A karate sportág speciális megmérettetése, a régiók Európa-bajnoksága, amely 13 évvel ezelőtt váltotta fel a klubcsapatok kontinensviadalát. Az Eb-n az adott országok – méretüktől függően – kategóriánként 1-4 csapatot indíthatnak. A június 6-7-én, a párizsi Pierre de Coubertinről elnevezett sportcsarnokban rendezett versenyen – ahol 23 ország 142 csapatának 630 sportolója vett részt – Magyarországot egy-egy felnőtt férfi és női kumite (küzdelem) csapat képviselte. A férfiak között Hárspataki Gábor révén MTK Budapest sportoló is szerepelt.

A férfiak két remek győzelemmel indítottak. A 16 között Hárspataki, Höning és Tadissi remeklésével 3-0-ra verték Normandiát (francia), majd 2-1-re felülmúlták Belgrádot. A szerbek ellen Tadissi és Szegedi szállították a győzelmeket. A döntőbe jutásért újabb francia ellenfél, az Île de France együttese következett, amely rendkívül szoros csatában 2-1-re nyert. A mieink közül ezúttal Tadissi hozta a maga meccsét, de az ötödik, döntő mérkőzésen Höning is nagyon közel állt a diadalhoz: 2-0-ra vezetett, ellenfele innen fordított.

A rendkívül fiatal magyar együttes azonban így is kiharcolta a bronzmérkőzés jogát, sőt, a harmadik helyért 3-1-re felülmúlta Hercegovinát. A bosnyákok ellen Tadissi, Szegedi és Höning bizonyult jobbnak riválisánál.

– Nagyon jól teljesített a csapat, mindenki hozta a formáját. – értékelt Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője. – Nagy szívvel és lélekkel dolgoztak a fiúk, megmutatták, hogy még sok mindenre lesznek képesek a jövőben. Megyünk tovább, nem állunk meg, de most nagyon örülünk a férfi csapat első Európa-bajnoki érmének.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!