Atlétika
Jankovics Dániel

Három pont a budapesti derbin

Publikálva: 2020.05.28 Frissítve: 2020.05.28 eSport

Esportcsapatunk a Vasas ellen lépett pályára.

A HPCL 8. fordulójában a Vasas SC Sportbusszal mérkőztünk meg. Vetélytársunk a játéknapot megelőzően a nyolcadik helyen állt a tabellán. Csapatunk számára a negyedik hely sem elérhetetlen, ami már Bajnokok Ligája indulást ér, és szoros a verseny a helyezésekért. Ennek a tudatában léptünk pályára a mérkőzéseken. 

Vasas SC Sportbusz–MTK Budapest Esport 0–4

MTK Budapest Esport: Bíró – Mihály, Fehér, Tóth – Balásfalvi, Nyári, Binder, Kaszab – Rácz – Vajai, Majorosi

Jakab nem lépett pályára a találkozókon, őt Binder helyettesítette. Kaszab kihúzódott a szélre, és Binder lett Nyári társa a középpálya tengelyében. Balásfalvi pedig ezúttal Vári helyett játszott a balszélső pozícióban. 

Az összecsapást Vajai lehetősége nyitotta. Szabadrúgást követően fordult kapura, Erdős azonban hárította próbálkozását. 

A 21. percben Rácz indította Vajait, aki a rövid sarkot célozva betalált. (0–1). A gólt követő percekben ellenfelünknek több lehetősége is volt, azonban Binder, majd Bíró sikeresen megállította ezeket. Részünkről tökéletes válasz érkezett, hiszen az ellentámadást gólra váltottuk. Rácz passzolt Majorosinak, aki nem hibázott. (0–2). 

Három pont a budapesti derbin
A félidő vége előtt Kaszab cselezett a szélen, majd beadása Majorosi fejét találta meg, aki a kapuba juttatta a labdát. (0–3). A szünetre háromgólos előnyben mehettünk. Lehetőségeinket remekül kihasználva, hatékonyan játszottunk. Megérdemelt volt a vezetés. 

A találkozó utolsó percében Rácz szerzett labdát, rögtön Vajainak passzolt. A kinyílt védelemnek köszönhetően szabadon vihette a Vasas kapusára a labdát, és megszerezte második gólját (0-4)

MTK Budapest Esport–Vasas SC Sportbusz 0–1

Ellenfelünk tanult az előző találkozón elkövetett hibájából, és jóval védekezőbb szellemben lépett pályára, ami hatásos volt támadásaink megállítására. Csatáraink képtelenek voltak érvényesülni, majd Kiss betalált, szöglet utáni kavarodás után. 

Fontos három pontot buktunk, hiszen két pontra ledolgozhattuk volna a negyedik helyezett Veszprém Futsal Esporttal szembeni hátrányunkat. 

Hétvégén szünetel a HPCL. Jövő hét vasárnap folyatatódik a sorozat, amikor pont a Veszprém Futsal Esporttal találkozunk.  

A mérkőzéseket ITT tekinthetik meg. 

Esport szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!