Kézilabda
Porobic Zoé

Három nehéz hét következik

Publikálva: 2015.01.21 Frissítve: 2015.01.21 Kosárlabda női

A női NB I/A mezőnyének utolsó előtti helyén álló MTK Budapest, a 13. fordulóban a dobogó második fokán állomásozó CMB Cargo UNI Győr otthonába látogat.

A két csapat őszi, budapesti találkozója 70-56-os győri győzelemmel zárult. Akkor sem volt könnyű dolga Sztevan Csupicséknak, most viszont kifejezetten nehéz lesz, hiszen a dobogós együttes, a napokban igazolta le a szerb származású válogatott játékost, Bojana Vulicsot, akit azóta már tesztelt is.

– Két edzés után azt lehetett megállapítani, hogy a szerb kosaras fizikálisan kicsit le van maradva, ám az is látszik, hogy rutinos, jól képzett játékos. A rotációnk nem volt rendben az elmúlt időszakban, vele javulhat a helyzet, mert különösen a szezon végén, mikor sűrűsödik a program, szükség van a frissességre, ehhez pedig a kulcsembereket, amikor csak lehet, tehermentesíteni kell. Bízom benne, hogy csütörtökön ezt már el tudjuk kezdeni, és ahogyan a Vasas, úgy az MTK ellenállását is fokozatosan megtörjük, behúzva az újabb fontos győzelmet – nyilatkozta Völgyi Péter vezetőedző klubjuk honlapján.

Érthető, hogy ezek tudatában az MTK Budapest mestere, Sztevan Csupics tart a csütörtöki megmérettetéstől. – Kicsit félek, mert az előző hetekben óriási energiákat őrültünk fel a pályán. Egyszer megvertük a Vasast, a Zalaegerszeg ellen pedig közel jártunk a bravúrhoz. Utóbbi mérkőzésen Barna Judit meg is sérült, akit így nem tudok bevetni a Győr elleni mérkőzésen.

Pedig minden emberre szükség van, hiszen zsinórban három nehéz meccs következik a Győr, a Miskolc és a PINKK-Pécs ellen. – A következő három hétben inkább az alapozásra koncentrálunk. Februárban, a Szekszárd és a Cegléd ellen pedig megpróbálunk végig jól játszani, és győzelmet aratni – tette hozzá a szakember.

13. forduló

Időpont: 2015. január 22. (csütörtök) 18:00

CMB Cargo UNI Győr – MTK Budapest

Fotó: gyorikosar.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!