Kézilabda
Kobela Tamara

Ha ugyanolyan jól szerepelünk, akkor nagyon büszkék leszünk magunkra – Németh Alma

Publikálva: 2020.08.14 Frissítve: 2020.08.14 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest első osztályban szereplő kosárlabdacsapatának játékosával, Németh Almával beszélgettünk az állapotáról és a következő évadbeli elképzeléseiről.

A héten kezdte meg felkészülését a következő NB I-es idényre a TFSE-MTK Budapest csapata. Az alakulat játékosát, Németh Almát arról kérdeztük, milyen mértékű formahanyatlást tapasztal magán a koronavírus-járvány okozta tavaszi leállás miatt.

– Nem érzek különösebb visszaesést, az erőnléti edzőnk által előírt programot folyamatosan csináltam. A kosárlabdaérzékem eleinte a megszokottnál kicsit tompább volt, de ez már az első edzésen visszaállt a megszokottba. Nyáron hat-nyolc hetet dolgoztunk, amit két hét pihenőidőszak követett. Ezen a héten kezdtük meg az alapozást; ez pont arra szolgál, hogy megfelelő állapotba kerüljünk a szezonkezdésig. Nagy hangsúlyt fektetünk a robbanékonyságra, szeretnénk, ha a következő évadban is ez jellemezne minket – nyilatkozza Németh Alma.

Az együttesből négyen távoztak (Süle Krisztina, Kristina Arsenics, Miháczi Diána, Doktor Anna) és ugyanennyien érkeztek (Dúl Panka, Katona Szidónia, Tóth Tímea, Nevena Markovics) tavasz óta.

– Várom már a rajtot, szuper csapatunk van. Nem volt nagy változás, az érkezőket ráadásul ismerjük is. Jó az előérzetem, szerintem ütőképesebbek leszünk, mint a legutóbbi szezonban. Rengeteg motiváció maradt bennünk, hiszen a bajnokság idő előtti lefújása miatt nem mutathattuk meg, mire vagyunk képesek, úgyhogy azon leszünk a szeptemberben rajtoló kiírásban, hogy ezúttal sikerüljön. Sajnálom, hogy nem léphettünk pályára a rájátszásban. Kíváncsi lettem volna arra, meddig juthatunk...

De vajon mire lehetnek képesek a lányok a következő bajnokságban?

– Az elvárásokon felül teljesítettünk a legutóbbi évadban, de nem szabad elfelejteni azt sem, hogy rengeteget dolgoztunk ezért. Kiváló a csapat szakmai háttere, odafigyelnek ránk, törődnek velünk, mi pedig a teljesítményünkkel szeretnénk ezt meghálálni. A kedvenc meccsem a Sopron Basket elleni Magyar-kupa elődöntő volt; egészen elképesztő élményekkel gazdagodtunk, és noha kikaptunk, rengeteget tanultunk belőle. Nem tudom, hogy überelhetjük-e a tavalyi sikereket, de állíthatom, ha ugyanolyan jól szerepelünk, akkor nagyon büszkék leszünk magunkra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!